Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 25. juni 2013

Masse kart

En liten tur rundt i hagen avslører at det er kart overalt. Mye blomster trenger ikke nødvendigvis betyr frukt og bær.Det største og eldste epletreet vi har, en Rød Astrakan har masse kart. Dette treet bærer hvert år.

Det ene Åkerø-treet har også noen kart. Her er det mye epler annenhvert eller tredjehvert år

Noen få pærer ser jeg også øverst i det treet.


Så var det Stikkelsbær. Foreløpig ser de fine ut. Disse buskene er veldig gamle og burde minimum vært klipt helt ned eller byttet ut.


Masse rips. Jeg skal iallefall dekke buskene med nett i år slik at vi får plukket bærene selv. I fjor forsvant alt en tidlig morgenstund av svært sultne troster. Det må ha vært en stor flokk for vi har ni store busker.
Det ser kanskje ut til at det blir mindre Solbær enn i fjor.
Jeg har oppdaget noen få Moreller. Dette treet må jeg dekke i morgen ellers forsvinner årets smaksprøver også som alle tidligere år.Bringebærgrenene henger tunge av kart. Jeg husker nå at jeg gjødslet veldig godt der tidlig i vår.


Og tilslutt - jordbær. De må dekkes nesten umiddelbart. Jeg ønsker ikke å dele de gledene med noen andre.
4 kommentarer :

 1. Ungene mine ville elsket en tur i hagen din i august....

  SvarSlett
 2. Å så masse deilige fruker og bær du får i hagen din, skynd dæ og dekke de til , så ikke tyvebandene kommer i nattens mumle mørke ;)

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Her var det mye godt, så nå er det bare å glede seg til å smake=) Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Populære saker, håper du berger alt sammen! (",)

  SvarSlett