Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 24. juni 2013

Sørsiden

Jeg er ikke helt sikker på hvor arbeidet vårt synes mest, men på sydsiden av hovedbygningen er det iallefall veldig tydelige forandringer.

Dagens ferske bilde er tatt fra stuevinduet i andre etasje. Alperipshekken trenger klipping og rosene har ikke begynt å blomstre enda, men jeg er virkelig fornøyd.
Sommeren 2005 gikk nemlig kornåkeren helt i kant med rosebedet.

Og ugresset vokste høyt oppover vegger til bryggerhuset.Flere 10 år med pløying rundt epletrærne gjorde at vi bokstavelig talt måtte spa dem fram.

Og slik så det ut sommeren 2007. Da hadde vi pløyd opp og harvet flere ganger, men tiden forsvant innendørs og ugresset tok overhånd.
 Jeg hadde laget bedet langs bryggerhuset våren 2007 og kjøpt noen planter på salg om høsten. Som våren 2008 var det bare å fortsette.Våren 2008 fikk vi tilkjørt jord.Og det var mange timer både med maskin og med håndmakt.


Før jeg kunne så i begynnelsen av juni. I den tørre sommeren som fulgte vokste det stort sett bare ugress der.
 De første spadestikkene i rosebedet.
Høsten 2008 plantet vi granhekk.
 Men først i 2009 kom de første plantene, blant annet denne Hortensiaen som ga en fantastisk blomstring.

Og jeg var stolt av bedet.


Og i 2012 var det enda mer frodig.Og slik var rosebedet blitt i 2011.

11 kommentarer :

 1. For en jobb dere har gjort. Jeg er imponert! Frodige og utrolig fine bed=) Gleder meg til å se mer=) Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter en rask bedring er jeg slett ikke bra. Jeg får fortsette å sortere hagebilder.

   Det kommer mer.

   Slett
 2. For en fantastisk forandring! Det må väre litt av en glede og tilfredsstillelse å vite at dette har dere gjort!
  Jeg går stadig rundt med en slags forundring og takknemlighet i vår lille hage. Tenk at den som har en jordplett - liten eller stor - faktisk kan skape sitt eget paradis. Det er vidunderlig=)

  God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig. Jeg drømte om de bølgende plenene og bedene, og har fått det til.

   Slett
 3. Så utrolig flott det har blitt! Vet det er slitsomt å annlegge plen, jord er utrolig tungt! Hvordan syns du alperipshekken fungerer? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke sikkert jeg hadde valgt det nå. Det største problemet ligger vel at jeg ikke har klipt den fra starten av.

   Slett
 4. Kjenner jeg er litt misunnelig her jeg sitter... nei det ble feil. VELDIG misunnelig her jeg sitter.. Og kjenner at jeg angrer på at vi ikke har prioritert å sprenge bort et halvt fjell slik at vi og kan lage noe slikt.... kjempefint!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig at du synes det er fint.

   Kan det ikke bli en flott hage rundt fjellet?

   Slett
 5. Det har blitt kjempefint hos deg! Moro med sånne før og etter bilder :-)

  SvarSlett
 6. Hei, er så imponert av innsatsen din !! Og så fint som det har blitt. I Petrineshus har vi mange Alperoser. Og eg har lenge hatt lytt til å plante Hortensia. Skal tro om den godtar samme jordsmonn som Alperosene. Håper du får ein fin sommar med masse godt vær. I dag skal Barnum og eg av garde å sjå om me ikkje treff andre hunder vi kan leike med. Det er litt stusselig med det her ute i skogen. Barnum har blitt litt lei av å leike med Sjora, ho er for oppteken av å finne mat til ungane sine, seier han :)

  klem

  SvarSlett
 7. helledussen for et flott sted du har
  og for en vakker hage - utrolig bra jobba!
  tusen takk for gode tips du la igjen til meg
  jeg gleder meg til å få alt på stell!
  (lyst å komme å hjelpe?) :)

  klem fra Åpent^hus

  SvarSlett