Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 23. mai 2013

Norsk-trening.

Togturen i dag morges ble ekstra hyggelig. Jeg la nemlig fort merke til hvilken bok mannen jeg satt ved siden av  leste.


Da var det veldig lett å innlede en samtale. Er det vanskelig? spurte jeg og pekte på boka. Ja, litt, svarte han. Har du vært i Norge lenge, spurte jeg. I 2 år, svarte han.  Det var enkle spørsmål, og det kom enkle svar.

Det er noen uker siden jeg gjorde det for første gang, og jeg bestemte meg for at jeg ville gjøre det igjen. Det er sjelden jeg tar tog eller buss, og det er jo en tilfeldighet hvem jeg havner ved siden så sannsynligheten for at det vil skje igjen er liten.

Derfor har jeg en oppfordring til dere som ofte bruker kollektivtransport. Vær litt oppmerksomme på om noen voksne sitter der med nybegynner-norskbøker i faget. I så fall snakk med dem. Mange har ingen å trene norsk med utenfor skolen. Skal de få et funksjonelt norsk språk må de få hjelp av oss som kan det.

Han glemte nesten å gå av på riktig stasjon, og jeg kjenner fortsatt litt glede over en fin start på dagen.

3 kommentarer :