Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 8. mars 2013

Kvinnedagen

Jeg har aldri noen gang egentlig reflektert over at kvinnedagen hadde noen betydning for meg. Faktisk er det bloggingen som har åpnet øynene mine.

Flinke damer som Mammadamen, frøken Makeløs, SparringsmammaEr underveis og sikkert mange flere har særlig det siste året skrevet mye om dette. Det finnes mange utfordringer og det finnes ikke enkle svar.

Akkurat i dag er det selvsagt mye snakk om de første kvinnene som blant annet kjempet om de store tingene som stemmerett og utdanning.

Men la oss også huske på at det var vært en positiv utvikling på mange områder siden 1913. Jeg er helt sikker på at det er kvinner som har hatt ideen til denne utviklingen. Da jeg fikk barn i 1983 og 1985 (relativt nær fortid), var svangerskapspermisjonen 16 uker! Ingen fedre som jobbet i private bedrifter kunne ta noe fri i det hele tatt, hvis ikke det var inngått lokale avtaler. Det fantes ingen barnehager der vi bodde. Der det var barnehager, var de uansett ikke for unger på 4 måneder.

Jeg sier ikke at ordningene i dag er bra nok, men det er vanskelig å finne den ideelle ordningen.  Og når det er snakk om ordninger - foreløpig er det ingen som har tatt AFP-ordningene inn i diskusjonen. Er det rett at fullt arbeidsføre mennesker på 62 skal få lønn for ikke å gjøre noe. Ja, noen kan faktisk både få AFP-penger og fortsette å arbeide 100%. Er det småbarnsforeldre eller de på 62 som skal få gleden av dette velferdsgodet?

KJENDIS-KOMIKER: Skuespiller Sigrid Bonde Tusvik ankommer festpremieren for filmen Kon-Tiki på Operaen. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
Sigrid Bonde Tusvik hadde forøvrig en flott  kronikk i vg i dag. Og jeg blir igjen overrasket over kommentarfeltet. Noen hyggelige enige eller uenige, men mange så forferdelig indignerte. Jammen skal man tåle mye om man stikker seg fram, særlig som kvinne har jeg forstått. Og det er ille.
3 kommentarer :

 1. Ja, det er mange meninger ute og går..(jmfr kommentarfelt i VG...)
  Gratulerer med dagen:)

  SvarSlett
 2. Så fint at du linket til dette innlegget, jeg styrer konsekvent unna VG, men likte dette. Kommentarfelt holder jeg meg i hvert fall unna, ellers mister jeg all tro på den verden guttene mine skal vokse opp i... Ønsker deg ei finfin helg!

  SvarSlett
 3. Ja, jeg lurer noen ganger på hvem det er som kommenterer under kronikker og andre saker i avisen, og om jeg kjenner noen av dem. Litt av en språkbruk de har til tider!!! Det er nesten skremmende! Håper du har ei fin helg=) Så artig at du kom til finalen! Vibeke

  SvarSlett