Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 11. januar 2013

Fortsatt jul her

Da maten ble bestemt til morgendagens selskap virket det helt naturlig at det skulle være julebuffèt. Jeg får håper at gjestene synes det er en like god idè nå. Jeg merker at jeg godt ta en skive til med ansjos og egg, en liten smak rakfisk og litt kald ribbe.

I morgen er det 19.dag jul og det er fortsatt innenfor den gamle juletiden. På primstaven markeres 20.dag jul med  et drikkebeger oppned. Det betydde at festtiden var over og at alle måtte gjenoppta det vanlig arbeidet. I våre dager har vi gjort det for lenge siden, og vi bruker 13.januar heller som siste frist til å ta vekk julepynten.

Bordet for i morgen er i allefall dekket, karamellpuddingen står i ovnen, kjøttet er stekt og skal skjæres opp. Selv om det meste av maten er lett gjenkjennelig har jeg laget navneskilt. Laminerte navnelapper, kortholdere og trehjul  fra Panduro.

8 kommentarer :

 1. Morsomme navneskilt!
  Her i huset pleier vi markere 20. dagen med å knuse pepperkakehuset og spise (det og) resten av julegodtene. Nå ble det ikke noe hus, lurer på om man kan drikke opp "julewhiskyen" i stedet?
  Lykke til med selskapet!

  SvarSlett
 2. Blir fint da, god lørdag!

  Og karamellpudding er bestandig riktig!

  SvarSlett
 3. Ååååååå, så godt. Ikke noe er så hyggelig som selskap og julebesøk er noe av det beste. Ingen ting slår den tradisjonelle julematen heller syns jeg.
  Gleder meg til besøk på julegården, til å treffe mange koselige slektninger og en vordende mormor :-).
  19 dagsklem fra KW

  SvarSlett
 4. Dette blir nok godt. Er ikke alle som har kuttet all julematen enda vel.
  Og om de har det så kan de vel ta litt i et selsakp nå flere dager ut i året.
  Her er all julepynten pakket ned nå. Eller det er den visst ikke kom jeg
  på, Det ute står igjen og så henger det vist oppe etpar adventstjerner enda.
  Men det er ikke helt oiver enda siden det er 20. dag i morgen.
  Ha en koselig kveld og ei herlig helg :)

  SvarSlett
 5. Det kommer helt sikkert til å bli supergodt=) Selv om man er litt lei julemat når jula er "over", går det i alle fall fort å få smaken på det igjen. Så dette tror jeg er perfekt timing for julemat=) Håper dere får en fint selskap=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Når jeg ser og leser dette, tenker jeg jo mer og mer på at du bare MÅ arrangere nok et bloggtreff. Får vann i munnen av maten din..

  SvarSlett
 7. Det er så spennende å følge deg - på alle dine gjøren og laden! Skal si du har erfaring i å lage selskaper. Og alle må stortrives hos deg og de fine omgivelsene. Og tror du ikke jeg har funnet min likemann her:-) Juleboken var en ting, men selvsagt har jeg også en selskapsbok som jeg noterer flittig i for å huske alt som må huskes:-) Men mine selskap er nok i en annen målestokk i forhold til dine. Det er mye å huske på - så det er kjempelurt. Heldige de som får komme på bloggtreff til deg.

  Ha en flott søndag!

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett