Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 9. desember 2012

9.desember Småkaketips

Det er kanskje noen som skal bake i dag?
Når jeg steker småkaker legger jeg aldri brettet fullt. Porsjonen jeg lager er så liten at jeg har ikke råd til å miste noen. Det har nok hendt at småkakene, til tross for varselur, er blitt stående i stekeovnen for lenge. Det er mindre ille at det skjer med 10 istedenfor 20.
Sandkaker smaker godt til multekremen, og jeg anbefaler denne oppskriften. Det er en overdrivelse at det er så vanskelig å få til sandkaker. Jeg legger de brennhete kakeformene oppned på en stor fjøl. Så fort det er mulig å ta på formene får de lite trykk og sandkakene løsner.

Sandkakeformene må legges i bløt et par timer før vasking - da er det lett å få vekk alle kakesmuler. Skyll i varmt vann og la formene gjerne lufttørke til dagen etter. Formene må være helt tørre før de stables i hverandre. Bare litt fukt kan skape rust.


6 kommentarer :

 1. Sandkaker prøvde æ mæ på en gang for mange år sia, og det var totalt misslykket ;)

  Syns den gang det var veldig innviklet, så da prøvde æ aldri det flere ganger.

  Men du er så flink og legge ut tips her på bloggen din :)

  Ha en fin advent søndag.

  Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 2. Jag får nog vänta tills nästa vecka med bak, några få bara.. Såna musslor är så goda med ingefärspäron och grädde :)

  SvarSlett
 3. Sandkaker minner meg om min oldemor. (",) Jeg har aldri forsøkt å bake dem selv, men her i huset var de fast takst når man kom på besøk på denne tida av året. Jeg var egentlig ikke så glad i dem, men var godt oppdratt så jeg forsynte meg alltid for syns skyld. (",)(",)

  SvarSlett
 4. Jeg er nok en av de som syns sandkaker er vanskelige, det er synd man ikke tør prøve flere ganger, men jeg har bakt de og fått det til...tror det er redselen for å bruke av den dyrebare tiden som stopper meg, ja, om de skulle bli mislykka!
  Takk for gode tips nedover i bloggen din.
  Fortsatt god 2.søndag i advent.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. Mmmm, de så veldig gode ut=) Vi baker ikke sandkaker, men har veldig mange former i kjelleren etter foreldrene til gubben... kanskje vi må ta dem opp et år=) Fin adventstid til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Sandkaker er det noen år siden jeg bakte, men nå tror jeg jamen jeg må prøve igjen.... har haugevis av min mammas former. Takk :)

  SvarSlett