Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 8. desember 2012

8.desember Kjeletips

Årets første julegave er allerede åpnet. Ja ja, - den er til meg selv fra meg selv. En lenge etterlengtet stor kjele. Jeg innser at en stor kjele i mitt vokabular er sikkert betydelig større enn det andre legger i en stor kjele.

Men dagens tips dreier seg om kjeler. Har du noen gang stått der når det virkelig gjelder og manglet en ekstra eller en større kjele? Pinnekjøttmiddag til mange krever ikke bare en stor kjele, men faktisk tre. Poteter og kålrotstappe trenger også en hver.

Så sjekk etter om du har det du trenger. Det er jo ikke sikkert du trenger å kjøpe, men kan låne en av noen.


4 kommentarer :

 1. Vi har et par store kjeler. Kjekt å ha:)

  SvarSlett
 2. Men jeg har jo ikke plass i skapet til en så stor kjele.....! :-) Jeg går bort for å få servert pinnekjøtt, jeg.

  SvarSlett
 3. Jeg klarte å ødelegge den ene store kjelen min så en ny må i hus, men siden det er ribbe til middag her på julaften og kalkun på nyttårsaften så holder den jeg har til pinnekjøttet for nå :) Et godt tips uansett da :) Fkk hvertfall meg til å komme på at jeg trenger en ny stor kjele :)

  SvarSlett
 4. Har to slike store i kjelleren, samt to litt mindre. Utrolig kjekke å bare kunne hente opp når det trengs. Om det så er bare to-tre ganger i året. :-) Det jeg finner at jeg mangler er "hverdagskjelen" de som er akkurat passe til det meste. Har to av det og... men!

  jaja, ha en fin adventssøndag. Jeg er innom her og sjekker tips hver dag. :-)

  SvarSlett