Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 17. desember 2012

17.desember - lystipsDet er akkurat en uke til jul. Her på gården er dette kanskje den hyggeligste uka - nå skal julepynten fram litt etter litt slik at når helgen kommer er det blitt ordentlig jul.

Det er like før jeg skal bytte ut alle de lilla adventslysene med røde julelys, ja til noen i sølv og gull også. 

Å plassere stearinlys i lysestaker syntes jeg alltid var en utfordring, og jeg har brukt mye aluminiumsfolie i strimler for å få lyset til å sitte godt.

Men så oppdaget jeg lysholdere. Nesten som bittesmå muffinsformer i metallfolie. 

Folien settes på lyset og lyset settes i lysestaken. Hvis lyset er veldig tynt bruker jeg bare flere lag.

Jeg har kjøpt mine på Europris, men jeg regner med at mange av butikkene som selger stearinlys bør ha dem.

7 kommentarer :

 1. De lysholderne var smarte. Kanskje du burde satset på spiselige sterainlys i år, gjerne med muffinssmak? To fluer i et smekk?

  Kremt... Husk at det ikke er lov å bytte ut de lilla lysene før Lillejulaften... ;)

  God jul!
  B*

  SvarSlett
 2. De er jo kjempekjekke da. Penere enn å krølle aluminiumsfolie rundt og rensligere enn å dryppe stearin. Må se om jeg finner noen slike gitt :)

  SvarSlett
 3. Ja slike er veldig praktiske.
  Mye lettere å få lysa til å sitte skikkelig.
  Ja du får kose deg med dine koselige gjøremål denne uka :)

  SvarSlett
 4. Nå var det lenge siden jeg hadde vært på besøk, så jeg måtte lese meg opp litt. - For noen enorme griser det var før, nesten som neshorn. Men det var sikkert gode til jul! (",)

  Lysmansjetttipset er uvurderlig, det blir mye finere med en sånn enn en tilfeldig bit aluminiumsfolie. Det er verre med de stakene som har for små hull i toppen til lys, da må man til med andre løsninger. Men du har kanskje ei god løsning på det også? (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det finnes noe som ligner på en blyantspisser som høvler av akkurat passe mye. Man må være ganske forsiktig med lys som har et tynt fargelag utenpå, men går veldig greit med helstøpte/heldyppa lys.
   Sånn ser min ut:
   http://www.enklereliv.no/lysspisser.html
   Dette er en mer avansert og dyrere utgave:
   http://www.enklereliv.no/candle-handle.html

   Slett
 5. Det var lurt, takk for tips:)

  SvarSlett