Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 18. desember 2012

18.desember - julekorttips

I de to siste ukene før jul er det artig å hente posten. Hver dag ligger det noen innholdsrike konvolutter i postkassa. Det er så hyggelig å åpne dem og lese hilsner fra folk vi kjenner. Noen skriver lange personlige brev, andre bruker et bilde og noen har et opptrykket julebrev. Jeg har ikke noe imot å få den siste typen. Jeg mener det er bedre å høre litt enn ingenting. Derfor har vi i mange år valgt den siste sorten. En tekst som er lik til alle, noen fine bilder og plass til noen personlige setninger på slutten. I år valgte jeg tilogmed å flette adressefeltet på konvoluttene slik at de også er skrevet ut på kopimaskinen.  Julekortene er et brettet A4 på høyden. Jeg bruker brettet under og en spesiell kniv til å lage fin "brettespor", og jeg fikk tak i konvolutter i riktig størrelse.Det finnes mange artige måter å henge opp de julekortene man får. Jeg bruker fortsatt julekortmappa jeg sydde for  snart 25 år siden. Den består av flere stofflag med vliselin. Opphenget er rett og slett en bambuspinne jeg har sprayet med gullspray.

Julekortmappa henges opp ganske tidlig i desember slik at julekortene kan bli samlet etterhvert som de kommer.

I kveld skal vi skrive de siste hilsnene på årets julekort, sette på frimerker og sende dem i morgen. Sikkert i siste liten, men sånn er det faktisk alltid her.

3 kommentarer :

 1. JUlekort er koselig å få, og å sende.
  Koselig med en litt fin oppheng til alle julekortene.
  I går fikk jeg et julekort som varmet langt inn i sjelen.
  Også et jeg ikke har åpnet enda fordi jeg vil vente litt med det til jeg tar en liten kosepause under dagens førjulsforberedelser.
  Ønsker deg en herlig førjulsdag :)

  SvarSlett
 2. Oppdaget din flotte blogg i dag! Kommer til å titte innom fremover :)
  Takk for litt inspirasjon til å finne julestemingen og til å få gjort unna de siste gjøremålene før helgen.

  Ha en fantastisk tirsdag!
  Susie

  SvarSlett
 3. Er det ikke slik det er da; at ting skjer i siste lita?
  Jeg er blitt vant med det, så det hører liksom med.

  Ønsker deg fine, gode dager framover. Håper du nyter gjøremålene som gjenstår!

  SvarSlett