Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 16. desember 2012

16.desember - vasketipsI deler av landet kalles den siste søndagen før jul skittensøndag. Da var det greit å drive med husarbeid på en søndag, noe som var helt uvanlig og uhørt i tidligere tider. Etterhvert som hovedarbeidsdagen ikke lengre var på gården eller i hjemmet måtte kvelder og søndager tas ibruk, og siste søndag var før jul var en slik dag. I år er siste søndag før jul lillejulaften. Jeg regner med at de fleste ikke vil stå på hodet i en vaskebøtte dagen før julaften så idag er sannsynligvis den store gjøre istand til jul dagen. Her hos meg står iallefall støvsuger, bøtte og kluter klar.
 
Jeg bruker tørre mikrofiberkluter til støvtørking og fuktige mikrofiberkluter for å fjerne flekker. Her i huset brukes det veldig lite rengjøringmidler. I de aller fleste rommene er det helt unødvendig. Det skaper bare en overflate som tiltrekker seg mer støv.  

Noen ganger i året bytter jeg ut toalettbørstene. På alle badene står det ganske fine toalettbørsteholdere. De beholder jeg, men bytter ut børsten med de helt billige fra IKEA.

Jeg har skrevet om rengjøring om Jul i bestemorshage så der finner du flere tips.
                                                   

4 kommentarer :

 1. Så lurt å ha en litt fin og kanskje litt dyr holder til toalettbørsten og bare skifte børsten. Skulle egentlig vært mulig å bare kjøpe billige børster. Så hadde det blitt litt mindre søppel.
  ha en god førjulsvaskedag :)

  SvarSlett
 2. Ha ha, skittensøndag har vi ofte..
  Lurt det med å skifte tobørtster, de på ikea koster jo ikke stort.
  Har bakt pepperkaker i dag - kjempegode:)

  SvarSlett
 3. Ja, her er det 'skittenhelg', rekker ikke over alt på en dag eller to, så det er greit å ta litt vask og pynt i etapper. Helt enig med såpebruken, og her har vi også allergikere overfor visse såpetyper, så greit å bruke mest mulig mikrokluter og rent vann. Det er faktisk stoffer i såpen som er rene 'maten' for bakterier.

  SvarSlett
 4. Jeg er så imponert over disiplinen din. Både når det gjelder vasking, baking og matlaging=) Jeg lar meg stadig imponere=) håper du får ei fin førjulsuke=) Vibeke

  SvarSlett