Smultet er varmt, så det er lurt å være forsiktig.
1. Små barn bør ikke være i nærheten av smultgryta.
2. Ha et lokk som kan legges på gryta hvis smultet begynner å brenne. (Da har smultet blitt mye varmere enn normal steketemperatur på ca 180 grader.)
3. Aldri flytt en gryte med varm smult. La gryta stå på komfyren til smultet har stivnet.
Den siste typen smultbakst som var vanlig til jul er Fattigmann. Jeg kan vagt huske at mormor stekte dem, men jeg syntes ikke at det var noe stas. Bildet under er lånt fra www.melange.no

Jeg har aldri våget meg på smultbakst, er så redd for brann. Du hører jo om de hvert år. Men jeg eeeeelsker hjemmelaga smultringer og gasser meg hos svigers, som alltid lager. Men de beste smultringene var mormors. Etter at hun døde fant vi en pose i fryseren, den ble spist med andakt. Selv om mamma har samme oppskrift så blir ikke smultringene som mormors likevel. :-)
SvarSlettDet betyr bare at du må være med på smultringkoking neste år.
SlettJeg vil også være med!
SlettSå hyggelig Pia.
SlettBlir sulten på kaker( som æ egentlig ikke e glad i ) men kakene dine ser så deilige ut.
SvarSlettHa en fin lørdag.
Lisbeth ;)
Hører jeg smultringkokeskole?
SvarSlettDet er jo så godt, men jeg tør ikke helt sette i gang på egen hånd. Jeg har jern til rosettbakkels liggende i boden, der har de ligget trygt og godt ganske lenge og ventet på bedre tider.
Vil du også være med?
SlettJeg skal ikke være ufin og mase meg med altså...men ja, det hadde vært veldig stas. jeg har lyst til å utvide litt av kjøkkenkunnskapene, men mangler mot til å sette i gang alene.
SlettSå herlig med smultbakst da. Her mangler det bare fattigmenn, men vi tar ofte den alkoholdfrie varianten vi da. Den blir beste syntes jeg. Smulteringer er det jo nesten tomt for her allerede :)
SvarSlett