Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 11. desember 2012

11.desember En liten smak på julen

Jeg er ganske prinsippfast og spiser ikke julemat før jul. Da smaker den aller best i julen. Ribbe som er tilberedt på samlebånd fra midt i november kan umulig være noen kulinarisk opplevelser.

Men gjester som dukker opp i førjulstiden kan gjerne få noe som gir et lite hint om jul. Fiken for eksempel, og røkt skinke.

For når bordet var dekket slik:


kunne lunsjbordet inneholde dette:

Roastbiff og potetsalat
Røkt svinekam og fikensalat.
Varmrøkt laks og avokadokrem
Lokale oster, paprika og druer

Hjemmebakt brød
Tebirkes


Karamellpudding til dessert

1 kommentar :

 1. Vi er desverre fæl til og prøvesmake på spesielt ribba en gang før jul,bruker og innvitere hele familien da,vi er ca 13 stk.
  Men iår har æ ikke gjort det :D æ og gunnar kjøpte en juletallerken på OPS for et par uker sia, så da blir det ikke smaka mere før jul :)
  Så deilig meny du serverer, det er jo masse smak av jul der, og bordet er så koselig dekket hos dæ bestandig.

  Idag har æ forhåpentlig kjøpt de siste julegavene, det er bestandig her i huset ...litt mere og litt mere speielt til barnebarna ;)

  Ha en fin kveld,

  Lisbeth ;O)

  SvarSlett