Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 27. november 2012

Planer kan endres

Her i huset er bakeplanen helt endret i år. Sirupssnipper/pepperkaker står på programmet allerede torsdag. Da stemmer ikke handlelistene så nå har jeg sjekket om vi har nok sirup og fløte i huset.

Det er bare noen få kvadratmeter gulv i kjelleren som ikke er blitt malt nå, men det lar vi stå til over jul.
Men alle de nye hyllene er kommet på plass og nesten blitt fylt.Det er fortsatt ganske tomt, og det føltes litt mer bebodd da jeg lagt filleryer på gulvet.Jeg har benyttet kvelden til å legge ut noen flere oppskrifter både på Jul i bestemors hage og på Mat i bestemors hage.  Det er artig å se at spesielt "julebloggen" får mye besøk rett fra søkemotorer. Idag er det flere som har søkt på julenisse norsk, garnnisse, skolde mandler, juleverksted, smultringer, juletreteppe, snøkrystaller, serviettbretting. Jeg håper at de fant det de lette etter.
4 kommentarer :

 1. Så fint det blir i kjelleren da :)
  Kikket på klingoppskriften og regner med at fredagen skal gå med til å steke litt :) I dag er det hovedrent i stua som står for tur :)
  Og hva det jeg gjelder oppskrifter og jul så kommer jeg stadig innom og kikker på sidene dine. Finner masse flott :) Tusen takk for at du deler :)

  SvarSlett
 2. Sitt og drikk kaffi og les på julebloggen din. Fantastisk inspirerande.
  Dei hekla snøkrystallane har eg lyst å prøve meg på.
  Oppskrifter med gode forklaringer var der også. Har lyst å prøve meg på sandkaker. Min svigermor laga nokre kaker som såg ut som sandkaker med eit fyll opp i . Fyll av mandelmasse kanskje? Eg veit ikkje kva dei heiter. Veit du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok mandelmakroner. Du har rett på fyllet, men bunnen har en annen oppskrift. Jeg vet jeg har bakt - og har en oppskrift.

   Slett
 3. Så flott det blir hos dere. Og så koselig med baking, syns det er koselig å bake litt tidlig, jeg. Skal sjekke ut julebloggen din ved neste og beste anledning, gleder meg!

  SvarSlett