Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 26. november 2012

Benkevask

I går surret min 29 år gamle matlagingsmaskin lenge. Jeg har ingen planer om å bytte den ut, eller bytte type. For jeg kan lage deiger med 2 l deigvæske i den, det blir 64 småbrød eller rundstykker.

Etter utbakingen av fire slike store deiger var bakebenken klar for vask.

Det lureste er å skrape vegg alt det løse og tørre med en deigskrape av plast. Ikke bruk noe skarpt til dette. Det kan ødelegge benken.
Tøm litt lunkent vann på benken og fordel det utover.

Vent noen minutter.
Skrap med deigskrapen. Nå vil deigrestene løsne lett.
Tørk av alt sølet med tørkepapir eller klut.


Det er lurt at frysekapasiteten står i forhold til bakegleden.

4 kommentarer :

 1. Så utrolig flink du er=) Nå er det bare å glede seg til å ta bakst ut av fryseren=) Fin ny uke til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. DET var litt av en bakst! Herlig å ha liggende i fryseren. Jeg har ikke begynt med julebaksten enda, jeg ... =)

  Ha ei fin uke!

  Renate

  SvarSlett
 3. Så flink du er med julebaksten. Testet ut oppskriften din på gelebiter i går og du kan se resultatet på bloggen min i dag. :) Kjempegode :) Slike blir det nok fler av :)
  Og jeg pønsker på å finne frem takka og lage kling med din oppskrift også. Kling er jo bare supergodt :)

  SvarSlett
 4. Jeg arva mamma og pappas gamle assistent fra electrolux. Den er 33 år gammel. Den må skrus opp av og til for en rask reparasjon, men jeg har ingen planer om å skifte den ut med det første. Utrolig deilig at den klarer å bake med 2l deigvæske, da får en gjort litt når en først går igang.
  Marthe

  SvarSlett