Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








lørdag 24. november 2012

Førjulskos


Førjulstiden må også inneholde mye kos. Hva er mer koselig enn en treåring som rører i en bolledeig?  Det finnes ingen treåring i familien så jeg måtte låne en.

Barn på den alderen mister fort interessen. Da er det lurt å fange oppmerksomheten med nye ting de kan gjøre: smøre på fyll med slikkepott, børste mel med en pensel. Det spiller ikke så stor rolle - det viktigste er at de får være tilstede og opplever at de bidrar. Mye skryt er viktig. Litt melsøl på gulvet betyr ingenting.






















Fortsatt males det i kjelleren og mer maling må kjøpes i dag. På min reviderte liste står vasking av kakebokser som dagens juleforberedelses-oppgave. De står nå på toppen av en av helt nye hyllene i kjelleren. Kakebokser må være rene, tørre og romtempererte når småkaker legges oppi dem.























Som med sylte så fylles en del av boksene og forsvinner ut av huset.

5 kommentarer :

  1. Så koselig og få låne en 3 åring, barn hører kjemme når førjuls kosen settes inn :)

    Så mange finekakebokser du har stående i kjelleren din, men når æ leser jule bloggen din og ser hvor mye du baker til jul, så skjønner at dutrenger alle disse.

    Ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;)

    SvarSlett
  2. Jeg vet hvor jeg skal "gå" for å få julesteming i år.. Kjenner det rykker litt hver gang jeg er innom her, så det er håp! :-D


    Ha en fin lørdagskveld.

    SvarSlett
  3. Så heldige de er de som får kakebokser av deg.
    Er kjempekoselig å få noe folk har lagt litt tid i å lage.
    Ønsker deg ei herlig helg :)

    SvarSlett
  4. Det er så fint å følge forberedelsene dine!

    SvarSlett
  5. Treåringen likte bakinga:)

    SvarSlett