Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 23. juni 2012

Det står til liv

Listene er fortsatt lange. Og i går sto nødvendig vindusvasking på programmet. De som har lest om vinduene i huset vårt før vet at det ikke er gjort i en håndvending eller på en dag. Nå tok jeg en virkelig vesentlig beslutning som korter ned på tidsbruken: Jeg vasket ikke utvendig. Med det drittværet som var meldt anså jeg det som litt bortkastet. Og når jeg ser på vinduene i dag er jeg veldig glad for det. (Hvis noen lurer hvor jeg har kjøpt den smale nalen, så har vi kuttet av en vanlig. Bare pass på at gummilisten er ener 1 cm lengre på hver side.)


Ellers hadde jeg en prat med den store dagens "hovmester". Hun skal ha rollen som en bryllupskoordinator har i en del andre land, ja kanskje her til lands også. Altså passe på alt og alle. Vi som har planlagt, sitter tross alt til bords.

Det var veldig nyttig å drøfte alle detaljer med en som ikke har vært med i hele prosessen. Så nå er kjøreplanen er full av notater. Den skal renskrives i løpet av helgen.

Når brudeparet kommer om en liten stund skal vi feire brudens fødselsdag i dag, og brudgommens for nøyaktig en uke side.


5 kommentarer :

 1. Skjønner at dere har mye å gjøre. Kos dere med bursdagsfeiring i dag, og lykke til med fortsettelsen. Så vidt jeg husker er det ikke mange dagene igjen til bryllup=) Håper dere får ei fin helg, men noen muligheter for å hvile=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Vi har også sånne dumme småruter, og huset vårt er bare ti år gammelt...
  Lykke til med de siste forberedelser. Her står Åshilds ostepai i ovnen og vi håper regnværet har gitt seg for godt for vi skal avgårde i hagefest. God St.Hans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå synes ikke jeg disse rutene er så dumme, og her kunne vi ikke hatt noe annet, men det tar litt tid. Hvis vi hadde bygd et nytt hus ville jeg nok valgt større felt.

   Slett
 3. Gratulerer til dattera, og lykke til i innspurten:)

  SvarSlett
 4. Gratulerer til dattera fra meg også - og takk for god middag og nyttig prat i går. Hilsen fra "hovmesteren":)

  SvarSlett