Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 30. april 2012

Vårtegn - kjøkkengardiner

I overgangen april-mai vasker jeg kjøkkenvinduene og henger opp hvite sommergardiner. I tillegg til alt lyset som flommer inn gjennom de tre vinduene nå, så gir de lyse gardinene et enda mer sommerlig preg.
De rosa pelargoniene har overvintret i kjelleren og har allerede begynt blomstringen.

Frukttrærne derimot burde ha ventet litt, men de ser ut til å blomstre om noen få dager. Det er for lite insekter enda til en god polliering. Fruktblomster er heller ikke glad i kalde netter. Det kan derfor bli lite frukt til høsten.

Etter en flott hagedag i går, frister været i dag til innearbeid.


7 kommentarer :

 1. For et fantastisk koselig bestemorskjøkken :-)
  Her også er det like før frukttrærne spretter ut i blomst. Kjedelig hvis det blir lite frukt til høsten, da! Vi får håpe frostnettene er borte :-)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Hjemmekoselig og lunt, vårlig og lekkert med lyse lette tekstiler!

  SvarSlett
 3. Jeg likte både gardinene og resten av kjøkkenhjørnet. Spesielt hjørneskapet så herskapelig ut. (",)

  SvarSlett
 4. Så koselig med rene vinduer og nye gardiner. Det må gjøre her også. Prøver å få det til før 17.mai. Utrolig stilig hjørneskap du har. Ser for meg at det er veldig fint inni, men hengende sølvskjeer=) Håper du får en fin vårdag=) Hvordan gikk det forresten med bloggtreffet i helga? Vibeke

  SvarSlett
 5. Det hjørneskapet ligner på det mormor hadde på stua.Lyst og fint med rene vindu og lyse gardiner :)

  SvarSlett
 6. Koselig og sommerlig på kjøkkenet!! :)

  SvarSlett
 7. Og det koselige kjøkkenbordet! Jeg er så glad jeg fikk frokost og morrakaffe der sist helg. Tusen takk, Åshild :)

  SvarSlett