Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 29. februar 2012

Å lage selskap

Det er faktisk ganske mange som har kommentert de få, men viktige forberedelsene jeg har skrevet om og som er igang til sommerens store fest. Akkurat nå lages det invitasjoner. I høst sendte brudeparet ut "hold av datoen" kort. Dette er nok en amerikansk skikk som flere og flere også kopierer her. Særlig viktig med "hold av dato" kortet er det som for vår fest når det både er utenlandske gjester og datoen er i ferieperiode. Selvfølgelig kan man ta en ringerunde, men det er stas å få et kort i posten.

Hvor begynner man?

Helt generelt med dato og sted. Neste punkt på lista er gjester. Det resulterer til invitasjoner. Så må det bestemmes det man skal spise og drikke. Så er det klær til festen. Kanskje tale? Underholdning? Er det andre forberedelser? Mange bruker et selskap eller fest som en frist for noe som skulle vært gjort for lenge siden. Her er en del som skal gjøres på låven for å skape et flott selskapslokale. Inni huset skal alle rom og senger tas ibruk. det betyr litt mer en vanlig helgerengjøring.

Bildet over er fra den siste store festen på låven; slektsstevnet i 2010. Den kvelden var det så nydelig vær at ingen egentlig hadde lyst til å sitte inne.

Hva vi spiste? Det er veldig greit å servere grillbuffet når det er så mange til bords. Sett all maten fram så folk får forsyne seg selv.
Alt kjøttet ble forstekt dagen før og bare varmet opp på grillen. Så blir det skjært i passe tykke skiver.
Dette er det første i en rekke av innlegg om planlegging av selskap.
4 kommentarer :

 1. Kjempegøy å lese om, gleder meg til flere innlegg! Du er liksom den perfekte planlegger som jeg drømmer om at jeg var. Hehe. :))

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å høre mer om årets bryllup=) Det må være veldig stas å få være vertsskap for det. Dere har jo perfekte rammer for selskap. Ser utrolig koselig ut. Ha en fin kveld. Vibeke=)

  SvarSlett
 3. Fantastisk å ha så god plass til slike arrangement. Og du er flink å organisere.

  SvarSlett
 4. Nå er det ekstra stas å følge med her i bloggen din, for jeg lurer meg på om ikke du får besøk av meg i løpet av april. Var det 28. april?
  Ellen :)

  SvarSlett