Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 8. januar 2012

Vellykket middag

Det er stas når middagen glir slik jeg hadde tenkt. Det virker sikkert uoverkommelig for mange å lage seks retters middag. Noe av hemmeligheten er å velge mat som kan gjøres nesten ferdig og at det er få matvarer til hver rett.
      
1.Scampi med aspargesrisotte og balsamicocreme
2. Blomkål og safranshot med bacon
3.  Helstekt okse indrefilet, rødløkskompott, rosenkål, honningstekt persillerot og saus
         
4. Eplesorbet
5. Innbakt brie
6. Sjokoladefondant med vaniljeis og bær

Første rett kom på bordet 18.45 og den siste 22.30. Jeg satt tilbords og spiste, men hadde hjelp av 3 av de andre til å få tallerkener inn og ut. Mannen i huset ordnet med det som skulle i glassene. Bursdagsbarnet hadde selvfølgelig ingen oppgaver, bortsett fra å ha det hyggelig.

Et av de kritiske punktene en slik kveld er alt det brukte serviset som kommer inn på kjøkkenet. Det ble stablet så tett og systematisk, at kjøkkenbenken ikke virket overfylt.

Jeg skal legge alle oppskrifter i Mat i bestemorshage.


9 kommentarer :

 1. Jeg var ferdig med å spise middag for ca 20 min siden, og er i utgangspunktet mett, men nå ble jeg jaggu sulten igjen. For dette så godt ut!!!

  SvarSlett
 2. Woww,,,for en middags rett du hadde laga , det så kjempegodt ut, sjøl om æ ennu e mett etter pinnekjøttet vi hadde idag :=)

  Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Dette ser helt fantastisk ut! Som alltid like delikat og lekkert! Gleder meg til å følge deg i 2012. klem KW

  SvarSlett
 4. Åh, det så deilig ut! Tror definitivt jeg må sende noen på matlagingskurs hos deg, ja;)

  SvarSlett
 5. Herlega London! Dette så fabelaktig ut! Smakte det like godt som det ser ut? Gleder meg til å se oppskriftene!

  SvarSlett
 6. oj oj oj...! Her skulle jeg likt å ha vært gjest! Ser bare hel-lekkert ut:)

  SvarSlett
 7. Imponerende, hos oss får bursdagsbarnet to retter, suppe og kake i dag.

  SvarSlett
 8. Må fortelle deg at jeg ble så inspirert av menyen din at jeg ikveld har overrasket mannen min med scampi med risotto, elgfilet med honningglaserte rotgrønnsaker.innbakt brie og sjokoladefondant med is og bær. God rødvin til. og nå er vi så mette at gubben snorker på sofaen og jeg koser meg med å surfe på pc`en. Kjempegodt, og takk for en fin blogg som jeg stadig er innom!

  SvarSlett