Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 6. januar 2012

Synkronisering

Jeg sorterer fortsatt bilder. Blant annet fra noen store selskaper der flere fotograferer. Noen ganger (ofte) har jeg tatt på meg å organisere bildene. Det innbærer blant annet at bildene skal legges i riktig rekkefølge, altså kronologisk. Bildeprogrammet sorterer det lett selv. Problet ligger i at klokkene i fotoapparatene ikke er synkroniserte. Dermed ligger bildene i vill uorden.
Så neste gang det skal være selskap med potensielt flere fotografer her på gården, så skal kamerane vise samme tid. Da er det enkelt å endre navn på alle bildene fra 0001 og oppover. Da vil de alltid ligge i riktig rekkefølge. det er velog hyggelig å sende en DVD med bilder sammen med takkekort til alle gjestene.

Ellers skal dette bli til 6 retter for 14 personer. Det ser ikke så mye ut, men jeg har sjekket flere ganger. Ja, scampiene ligger i fryseren.
Jeg skal legge ut alle oppskrifter, og kjøreplan.

3 kommentarer :

 1. Heisan! Det høres ut som du får en travel, men hyggelig tid- både med å lage mat til 14 personer. 6 retter må da bli en kjempejobb!!? Jeg håper du får god hjelp og at du får tid og overskudd til å kose deg også!

  Ha en riktig fin helg
  Hilsen Stein fra "Sommerhagen".

  SvarSlett
 2. huff ja...dette med bildeorganisering er noe for seg selv.. Orker det nesten ikke jeg.. Har såååå mange bilder!!

  God helg og fest med måte! klem:)

  SvarSlett
 3. Jeg er så imponert over systemene du har. Skulle ønske jeg hadde like bra orden i bildene mine=) Mangler litt tid.... eller lyst til å sette seg ned med det. Det er en hårfin balanse. Lykke til med selskap=) Jeg er helt sikker på at det blir fantastisk=) Ha ein fin helg. VIbeke

  SvarSlett