Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 5. januar 2012

Nyttige e-poster

I romjula dumpet en bot for ulovlig passering av bompengestasjon ned i postkassa vår. Bilnummeret var på den bilen jeg alltid bruker så mistaken ble umiddelbart plassert, til tross for at jeg bedyrte min uskyld. Vi har dessuten Autopass i bilen.

Jeg kunne heller ikke huske at jeg på noe tidspunkt hadde vært i dette området eller passert denne bomstasjonen. Men hvor hadde jeg egentlig vært en sen kveld i oktober? Husker du det? For eksempel 18.oktober kl 21:15?

Heldigvis fant jeg raskt ut at jeg hadde sendt to eposter, en litt før og en rett etter dette tidspunktet, sånn at det faktisk var helt umulig også ha rukket å vært lovbryter. De neste på lista var de voksne ungene. Selv om de begge har egne biler, så hender det at vi står for velvillig utlån av bil. Begge ble sjekket ut av saken.

Mens vi ventet på at bompengeselskapet skal ha en vanlig arbeidsdag i jula, så leste jeg dette i avisa:

Hvis brannbilen kan få bot uten å ha vært der, så kan vel vi få det også. Og det var det. Punsjefeil, sa dama i bompengeselskapet. Og saken var løst fortere enn vi hadde forventet.

Bompengeselskapet registerer bilnummeret fra foto tatt ved bompasseringen. Det er klart at et tall feil i bilnummeret sender bot til helt feil bileier. Så moralen er: sjekk godt før dere betaler en bompengebot.

4 kommentarer :

 1. Det var eit godt tips. Vi har to biler med autopass og kjører mykje på slike bompengebelasta vegar og tunneler. Og vil liker ikkje å få bøter og slett ikkje på ting vi ikkje har gjort.

  Fint at dei ordna raskt .

  SvarSlett
 2. Godt nyttår til deg!!

  Åhh - jammen må man følge med! Du har drevet egen etterforskning:-)
  Vi fikk parkeringsbot i romjulen. Husbonden hadde lagt på 120 kr! men så puttet han lappen i lommen!!! Så her nytter det nok ikke å argumentere.

  Ønsker deg en riktig fin helg!

  Klem:-)

  SvarSlett
 3. Smarttelefonene er med andre ord en trussel for vår uskyld... Der de gjør det mulig å sende email rett fra bilen om du vil...

  Er man smart sender man email hver gang man akkurat har brutt en fartsgrense eller lignende. Skriv i mailen at du er på ferie et helt annet sted enn der fotoboksen står. Vips har du vannsikkert alibi :)

  SvarSlett
 4. Jeg fikk også regning for å ha passert Hommelvik utenfor Trondheim i desember i fjor. Jeg bor i Troms, og var ikke riktig så langt avgårde på julehandel... (",) Også punsjefeil, og løste seg etter en enkel og grei epost til selskapet.

  SvarSlett