Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 2. januar 2012

Å smi mens jernet er varmt

Det var enklere før, da filmen med 24 bilder ble levert til fremkalling og kopiering. Etter noen dager sto man med konvolutten med papirbilder i handa. Jeg klebet bildene ordentlig  inn i album lenge før noe het scrapbooking. Med digitalkamera så er masse bilder bare blitt liggende på PCen.

Jeg kan selvsagt ikke tenke meg tilbake. Det er flott å se på bilder på skjermen, og det finnes mange måter å presentere dem på. Men jeg liker fotoalbum, og vil ha det også. Jeg har klart å følge opp inntil 2009, men nå lå det mange tusen bilder fra tre hele år og ventet. Vi har vært i tre brylluper og i andre store feiringer. Det er bilder fra tre juler, tre utenlandsturer og masse arbeid på gården. I albumene har jeg heldigvis samlet invitasjoner, sanger, billetter og annet som jeg bruker når jeg skal sette bildene inn. For nå er bestillingen fra 2011 snart klar. Det er blitt 328 bilder så langt, men må nok plusse på noen flere bilder av hagen i full blomst.

Før jeg gir meg nå så skal jeg også gå gjennom 2010 og 2009. For nå har fotolaboratoriene gode tilbud. Jeg har funnet et som tilbyr 10x15 bilde til 49 øre per stk.

Så en av mine planer for 2012 er nettopp å få orden på fotoalbumene.

13 kommentarer :

 1. Åååå, jeg trenger din inspirasjon til å gjøre det samme! Må starte i 2005, skrekk og gru! Godt nytt år!

  SvarSlett
 2. Genialt!
  Jeg tør ikke tenke på hvor langt tilbake jeg må for å komme ajour, du får være inspirasjonskilden!Godt nyttår, Åshild.
  Beate

  SvarSlett
 3. En veldig god plan. Vi er nok mange som har dårlig samvittighet for rot i bildearkivet og uframkalte bilder. Jeg synes også det er flott med fotoalbum og var flink helt til sommeren 2010. Jeg burde med andre ord slenge meg med i prosjektet ditt.

  SvarSlett
 4. Jeg har helt gitt opp å fremkalle bilder...Jeg holdt ut lenge, og har laget mange flotte album. Men det siste halvannet året har det vært stopp...Bildene ligger på PCen, får håpe de er trygge der...

  SvarSlett
 5. Jeg har samlet ca 50.000 bilder (fra 2005) i en mappe og begynte å gå igjennom de for et par måneder siden. Jeg ser jeg kommer til å bruke en god stund på å bli ferdig... Tenkte jeg skulle bestille fotobøker for å gjøre det bittelitt enklere, så jeg speider etter gode fotobok-tilbud siden jeg kommer til å bestille en del bøker.

  Lykke til med ditt prosjekt!

  SvarSlett
 6. God ide å gjøre det nå som bilder og fotobøker er på tilbud. Jeg har laget fotobøker til meg selv i tre år nå, for jeg liker også å ha noe å bla i :) Godt nytt år!

  SvarSlett
 7. Der kom min dårlige samvittighet fram....
  Hvor er det best å lage fotobøker? Jeg begynte en gang, men ga opp... gjorde sikket noe gæli. Tips mottas med takk :)

  SvarSlett
 8. Kjenner meg igjen, ja:) Har faktisk også lagt merke til tilbud fra fotolaboratoriene. Tenker litt på å lage nyttårskort av julekortene som i år ikke ble påbegynt. Det skal jeg:)

  Godt nytt år, Åshild:)

  SvarSlett
 9. Jeg kom aldri lenger enn til 1999... Det får bli en pensjonistaktivitet, når den tid kommer...

  SvarSlett
 10. Jeg liker godt å lime inn bilder, men det er en hel jobb, og jeg føler ofte at tida ikke strekker til. Kanskje jeg skal ha til nyttårsforsett at jeg skal kooose meg med det :) er kommet til vår 2011, det er jo ikke så verst..

  :)

  SvarSlett
 11. Ja hipp hurra for digitale bilder...men er jammen litt av en jobb å følge opp om man vi ha dem i et fysisk album...Er jo noe eget og veldig sjarmerende med et ordentlig, gjennomført fotoalbum!
  Lykke til med jobben:) klem

  SvarSlett
 12. Fotoalbum droppet jeg i 2002 engang... Det ble så rart å ha album ingen gadd å bla i, så jeg kvittet meg med de...

  Lykke til med fotoprosjektet ditt :)

  SvarSlett
 13. Ja, det er endel ar siden jeg tok for meg albumene. Skulle gjerne gjort det for det er faktisk veldig koselig a sitte og se gjennom. Kanskje en vintersdag...:-) men problemet man har na er at man har sa maaaange bilder i motsetning til de tidligere 24 man fikk i slengen...

  SvarSlett