Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 3. januar 2012

GjærbakstDette er ikke dagens produksjon. Jeg har fortsatt med å sortere bilder for å bestille papirkopier.

Men jeg har lagt ut en beskrivelse av laging av gjærdeig og oppskrift på horn på Mat i bestemors hage. Flere oppskrifter på gjærdeig kommer etterhvert.

6 kommentarer :

 1. Åh, det så deilig ut (jeg er litt lei tørre julekaker)!

  Det var et kjølerom der, med inngang fra vaskerommet som ligger vegg i vegg med kjøkkenet.

  Kjølerommet var veldig stort (og veldig vått i taket viste det seg også), og nå har det blitt skyvedørsgarderobe der + tre høyskap med dører inn til stua i steden. Dermed ble plassen utnyttet maksimalt.

  Mulig vi kjøper et ekstra kjøleskap hvis det viser seg at vi savner kjøleplassen veldig, men foreløpig angrer vi ikke et sekund på at vi ofret kjølerommet!

  SvarSlett
 2. Deilig, deilig ! Kanskje eg skulle vere like lur som deg og plukke ut nokre bilder for papirkopi. Det er så kjekt med digitalbilder, men for ettertida er det sikkert kjekt å kunne fysisk blade i bilda òg.

  Det er deilig at kvardagen er her igjen. Barnum og eg har det flott sammen. Men det er masse å passe på og lære om denne dutten og helsa og pelsen og all ting, men fryktelig kjekt!

  Håper å bli flinkare til å stikke innom å kommentere:)

  klem

  SvarSlett
 3. Ja nammmm så fristende ut dette her, noe annet en julekaker;)

  Klem

  SvarSlett
 4. Skal ikke ha så mye av dette jeg, men var innom og stjal oppskrift på horn;)

  SvarSlett
 5. De ser ikke bare gode ut, de ER gode!! Har en grønn plastbakke stående på vaskerommet, skal vel snart få fraktet den videre...

  SvarSlett
 6. Ser jo bare aldeles fristende ut.....men akkurat for tiden spiser jeg ikke gjærbakst, men lavkarbo som så mange andre.....

  SvarSlett