Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 23. januar 2012

Sannsynlig unyttig for andre enn meg

Alle som har besøkt meg etter nyttår har forstått at det er bilder som er tema for tiden. Jeg fant endelig ut en metode som forenkler arbeidet med å legge bilder i kronologisk rekkefølge. Dette må jeg gjøre når det har vært flere som har tatt bilder. Det er nemlig sjelden av klokka på fotoapparatene viser riktig og samme tid.

Å ha bilder i kronologisk rekkefølge er lurt når jeg skal velge ut bilder til fotoalbumet, men enda viktigere når jeg skal lage en "film" med photostory eller Windows live movie maker.  Akkurat til denne mappen skal jeg også lage en fotobok.

Jeg legger alle bildene inn i en ny mappe. Så åpner jeg denne mappa to ganger og legger mappene ved siden av hverandre. Begge mappene blir sortert etter navn. Jeg starter med de bildene som er mest nøyaktig tidsmessig og gir de nye navn: 001å, 005å,010å........    Det er viktig å begynne med 0 først, ellers vil sorteringsvertøyet legge 10 etter 1 og 100 etter 10. Jeg legger initial for fotograf bak hvert tall.

Her er en tur med Skibladner, og vi var fire som tok bilder. Jeg har gitt nye navn tom 332. Noen ganger må jeg spe på med noen ekstra bokstaver etter initalen for å få plassert alle bildene. Men det er kanskje bare jeg som tar på meg jobben med å sortere bilder på denne måten?

Ellers gikk helgen vår også med til snømåking og brøyting.
Natt til søndag hadde det blåst så mye at snøen lå langt oppover stuedøra.

7 kommentarer :

 1. Det hørtes ut som en god måte å gjøre det på! Må innrømme at jeg ikke er så flink til å holde system, har kun lagret etter årstall og måneder. Har også en STOR bunke med papirbilder som venter på å komme i album. Uff, det er litt av et tiltak... Da lager jeg heller snøhule sammen med ungene:-)
  Ønsker deg en fin uke - og håper vi ikke får så store snømengder på en stund!

  SvarSlett
 2. Du e nu kjempeflink som gjør all jobben som e og få sortert alle bildene, og kor heldige dokker e som har fått sne :)

  Ha en fin mandags kveld, hilsen Lisbeth <;o

  SvarSlett
 3. Jeg er imponert over bildejobben din. Skulle ønske jeg hadde motivasjon til å gjøre det samme. Håper motivasjonen kommer før det er altfor sent=) Håper alt står bra til. Vibeke=)

  SvarSlett
 4. Hmmm.... dette ble altfor avansert for meg, men sikkert litt av en jobb!

  SvarSlett
 5. Sannelig har du tatt på deg storjobb igjen;)
  Her er det kaldt til gangs.
  Vi har alltid feiret sammen på sommeren, men denne gang gjør vi det hver for oss...familie i dag på koldtbord mm, venner og naboer på lørdag m tapas;)
  Nyt dagen, klemmings;)

  SvarSlett
 6. Jeg er imponert! Det må ta masse tid kan jeg tenke meg, men gosj så godt det må kjennes når det er gjort:)
  Ha en fin dag!!!

  SvarSlett