Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 29. januar 2012

Grått, men slett ikke trist

Jeg er veldig fornøyd med den lysegrå (2502-R) fargen jeg valgte til gjesterommet. Den skifter litt nyanse etter hvilket lys det er i rommet.

Rett før jul i 2005 så det slik ut på bakken utenfor husveggen. Vi hadde satt sønnen og kameratgjengen i gang med å rive tak og vegger i dette rommet. 

Rommet på snaut 40 kvm var blitt delt i 4 små rom på slutten av 1940-tallet og hadde vært leid ut til bolig og verksted.


Veggene var kledt med porøs huntonitt og det hadde ikke vært noen isolasjon mot loftet.

 Vi visste at dette rommet skulle brukes til soverom og bad, men det tok litt tid før vi fant ut hvordan.

Hele denne delen av 2.etasje hadde ikke vært i bruk på mange år. Pipa i hjørnet ble revet på slutten av 1940 tallet.


Det var mange hensyn å ta:
Vi ønsket 2 bad; et med inngang fra gangen og et med inngang fra vårt soverom.
Gjesterommet måtte være bredt nok til seng.
Vi ønsket vindu i det store badet.
Fordi vi ville ha synlig bjelker så måtte veggen til badet plasseres nøyaktig under en av dem.
Det skulle være plass til garderobeskap på gjesterommet.
Trappa på gangen gjør at plassering av dørene til gjesterommet og det lille badet bare så vidt gikk opp.
Døra fra vårt soverom og inn til badet skulle plasseres slik at det var plass til seng og nattbord på samme vegg. (Dette er den eneste nye døråpningen vi lagde i en tømmervegg.) I planleggingsfasen tegnet vi også inn møbler. Hvis vi ikke hadde gjort det så ville vi sannsynligvis stått der til slutt med møbler som ikke fikk plass.

Badene ble slik. Og soverommet vårt slik.

10 kommentarer :

 1. Gråfargen var veldig behagelig. Og det var nok lurt å tegne inn møbler samtidig, det tipset skal jeg huske. (",) Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 2. For en jobb dere har gjort. Huset deres ser fantastisk ut=) Jeg har alltid ønsket meg tømmervegger og bjelker i taket! Nydelig gråfarge=) Ha en fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Veldig fin gråfarge!! Og fint gjesterom!!

  SvarSlett
 4. Skikkelig fint ble det med gråmalte vegger! Det er så fint med litt grove tømmervegger, og ordentlige takbjelker i taket! Dere har gjort en kjempejobb der!
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Litt av en jobb! Det er jo også veldig spennende å finne fram til det opprinnelige og gamle som er i slike hus. Nydelig farge i gjesterommet.

  SvarSlett
 6. For en jobb, men sannelig ble det et flott rom, og gråfargen så lekker ut! Herlig følelse når resultstet blir slik;)
  Nyt søndagen videre, klemmings fra mæ;)

  SvarSlett
 7. Veldig flott gjesterom og gråfargen var kjempe fin!
  Skal si dere har jobbet bra!

  SvarSlett
 8. Nydelig!

  Og grått?
  Det er flott!

  SvarSlett
 9. Det var en veldig fin gråfarge! Og tømmerveggene er virkelig flotte. Kjempefint at de gamle gårdene blir tatt vare på:-)
  Ps. ang kamera så kan du f.eks stikke innom Japan Foto på Bragernes, der har de både Olympus Tough Tg-800 og Nikon AW-100. Greit å teste ut kameraet på forhånd, istedenfor å bestille på nett som jeg gjorde.

  SvarSlett
 10. Gråfargen var virkelig lekker til de hvite sprøysvinduene! Funker virkelig malingsfjerneren fra Biltema når det er malingsflak jeg skal ha vekk? I så fall blir jeg kjempeglad!!!

  SvarSlett