Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 30. januar 2012

Håpet er grønt

I et midtgangshus ligger det to rom på hver side av midtgangen i hver etasje. I andre etasje var det ene rommet på høyre side av midtgangen blitt delt i to en gang i løpet av 1940-tallet.

Ganske tidlig i planleggingsfasen bestemte vi at den delen som lå med dør ut til gangen skulle bli vaskerom. Ja vaskerom med symaskin og strykebrett, og plass til alle mine hobbysaker.
Utrolige 4 meter med skap. Det høye til høyre har kurver til skittentøy. Hver kurv rommer akkurat en maskinfull. 
Det er bra at dette ikke er noen interiørblogg, for stolen plasser slett ikke inn. Men enn så lenge har ikke ny stol stått på den prioriterte listen.


I den andre kortsiden av vaskerommet har vi tørkeplass. Snorer er hengt opp med 10 cm mellomrom så det er plass til 4 vaskemaskiner med tøy. På den prioriterte listen står egentlig en mer forskriftsmessig varmekilde. Det er vifte som trekker ut all den varme og fuktige lufta så tøyet tørker til dagen etter. Opprinnelig var gardiner bare en midlertidig løsning. Nå ser jeg at gardiner faktisk er mer praktisk enn skyvedører. Gardinene kan trekkes helt ut til hver side og det er lett å henge tøyet.

Når det gjelder fargen. Jeg ville at rommet skulle få en lys farge og at den måtte passe til den mørk kremgule i gangen. Den skulle også være helt annerledes enn den kjøkkengrønne  og det baderomsgrønne. Derfor ble det: 3010 B90G

Jeg har tidligere skrevet om vaskerommet her.

8 kommentarer :

 1. Så deilig det må være å ha et eget rom til alt dette. Må være en drøm!
  Veldig flott rom var det, takk for titten!

  SvarSlett
 2. Vaskerom er en ønskedrøm, inntil videre vaskes alle klær på badet. Heldigvis er det ganske romslig. Fin grønnfarge! O g stolen duger vel den. (",)

  SvarSlett
 3. Så flott vaskerom du hadde, det e så deilig og ha det,

  Ha ei fin ny uke, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 4. Du har god plass du, heldig er du!
  Vi har det fint vi, det er ikkje det. Men huset er veldig lite for ein familie på 6. Vaskerommet er på 2,5 kv meter

  SvarSlett
 5. For et praktisk og trivelig rom! Kan tenke meg du koser deg der:)
  Ha en god uke, klem

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Så flott og stort vaskerom du har...deilig å samle slikt på ett sted:)
  Kjempekoslig at du blir med på min
  1-årsmarkering:)
  svar på ditt spørsmål...det er ikke alle som legger nye blogger til bloggrullen sin selv om de er følgere,derfor har jeg laget 1 lodd for dette alene.
  Håper du forstår hvordan jeg tenker...

  SvarSlett
 8. DET vaske/hobby rommet misunner jeg deg! Sa herlig!!! Rom for alt!

  SvarSlett