Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 10. desember 2011

Sylter på samlebånd

Det ble faktisk sju sylter i dag, og de ligger for lengst i press i kjelleren.

Men sånn så det ut da alt kjøttet var delt opp.

Så blir kjøttet lagt i plastbolle med klede i. Vi strør en krydderblanding mellom lagene.
Jeg bretter kledet sammen på toppen og vipper hele sylta ut av plastbollen som ei pakke.
Surringen av syltene overlates til meg. Syltene må tilbake i kraftkjelen for å bli gjennomvarmet. Deretter er det rett i syltepresse.

3 kommentarer :

  1. Jeg blir omponert men samtidig skremt 7 sylter.....er alle til eget bruk eller produserer du til flere. Strengt tatt du baker i store dimensjonner å lager sylter i store mengder, ja i min målestokk da blir rett og slett IMPONERT.

    SvarSlett
  2. Det ser veldig bra ut=) Nå er det bare å glede seg til å smake. Vi måtte dra hjem før sylta var ferdig presset og får derfor ikke smake før mamma kommer med levereanse neste helg=)

    SvarSlett
  3. Sylte er noe som hele familien liker. Og så gir vi bort som gave.

    SvarSlett