Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 29. november 2011

Mer innkjøp

Det eneste som står på dagens liste er å handle inn til resten av bakingen. Det er nemlig denne uka mye av bakingen skjer. For en del år siden skrev jeg en samleliste så selve innkjøpet går raskt. Krydder til sylte og safran til Safrankringler (Lussekatter) er også tatt med her.

3 kg melis

30 egg
10 kg sukker
20 kg hvetemel
kakao
kokos
3 pk tørrgjær
2 l melk
2 kg sirup
1,5 l kremfløte
2 poser pepper
2 poser ingefær
2 poser nellik
2 poser allehånde
1 pose safran
1 pose karve
1 flaske eddik
1 boks bakepulver
1 boks vaniljesukker
3 poser hasselnøtter
5 pk hakka mandler
1 boks rosiner
5 kg melange
potetlefse
kokesjokolade (hvit sjokolade)
delfiafett
2 kg smør
aluminiumsfolie
gløgg
tegnestifter
limebånd

Heldigvis har jeg skaffet meg nok smør, takket være Elisabeth Innerst i veien som allerede 21.november skrev om tomme smørhyller. Det var det ikke her enda da, men jeg sikret meg likevel. Akkurat nå er det helt tomt overalt, men det produseres melk hele tiden og dermed også smør så helt mørkt er det nok ikke.
Søndagen som kommer har jeg satt av til brødbaking. Da tenker jeg på rundstykker, horn og tebirkes. Det blir en storproduksjon for det skal holde til frokoster og julebord i hele julen.

4 kommentarer :

 1. Wow! Det var jammen litt av en liste! Blir nok litt baking her også, men neppe i slike mengder :-) kos deg!

  SvarSlett
 2. Jamen blir det jul hos deg!! Her går jeg kun for brente mandler:O))...men håper å få litt mer julestemning i huset etterhvert, for jeg har ikke en gang rukket å tent et lys;)
  Kos deg i baksten, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Skjønner du har juleforberedelsene under full kontroll med slike flotte lister og planlegging:-) Jeg synes også det er gøy å bake julekaker, men siden det bare er oss fire i jula og med familier langt unna, blir det små innhugg i kakefatene. Lager bare noen få slag, men julekos blir det likevel:-)

  SvarSlett
 4. Du er flink! Tar du bestillinger? Og ja da, vi har litt plass i fryseren:)

  SvarSlett