Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 30. november 2011

Klar for nedtelling

I kveld skal jeg skålde mandler til kransekake og marsipan. Jeg har funnet en grei måte å gjøre dette på. Les mer her. Helt vesentlig er sette på noe hyggelig musikk.
Som for eksempel denne:
 
I kveld henger jeg opp husets adventskalender og i morgen starter en annen adventskalender her. Hver dag kommer en liten kulturell hilsen, sammen med at juleforberedelsene mine fortsetter. Ukebladene har også forslag til aktiviteter hver dag: lage konfekt, ta et langt bad, gå en tur, ha gløggfest. Mens jeg omtaler alt som virkelig må gjøres.  Jeg kommer også med forslag til middag, hver dag fram til over nyttår. Alle oppskriftene ligger i Jul i bestemors hage.
I dag foreslår jeg Sitrontorsk. Steketiden vil avhenge av om fisken er tint eller frossen.

Som i fjor trekker jeg hver uke ut noen blant dem som har skrevet kommentarer. Hver kommentar gir 1 "lodd".

6 kommentarer :

 1. Ikke visste jeg at du hadde egen juleblogg! Takk for tips :-)

  SvarSlett
 2. Hei :)
  Så godt du er igang! Har bare prøvd hjemmelaget noen ganger men like mislykket hver gang. Her blir det ferdig fra butikken og stenger av ferdig deig :)
  Ha en riktig fin dag :)

  SvarSlett
 3. Det e så koselig og starte med juleforbredelsene i denne tia, kos dæ masse;)

  Hilsen Lisbeth :D

  SvarSlett
 4. På mandag og i går har jeg vært så heldig å få være med på kransekake-baking "kurs" hos min gamle nabo. Hun er kjent for sin gode kransekake og nå har hun altså lært meg opp:) Det har vært så utrolig fine dager, selv om det var stas å kunne legge ned tre små kransekaker i frysern, så har det beste vært selskapet disse dagene. Utrolig koselig! Jeg anbefaler alle å bake og gjøre andre juleforberedelser sammen med noen:)

  SvarSlett
 5. Mine mandler er også ferdig skollet og klar for å bli til marsipan som igjen skal bli til hjemmelaget konfekt....Neste uke tror jeg. Dette er en herlig og forventningsfull tid.

  SvarSlett
 6. Slik skoldet mamma mandlene også og det var min jobb å gni av skallet.Delte de i to,penslet sirupsnittene med eggehvite og la en halv mandel oppå :)
  Jeg gjør det samme når jeg baker for sirupsnitter må jeg ha :)
  Ja mye jobb med kalenderen ;)
  Kos deg med bakinga.

  SvarSlett