Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 1. desember 2011

Adventskalender 1.desember

Jeg var fersk student i 1979 da NRK viste sin aller første julekalender i barnetv. Skomakergata fenget også oss, og det ble til at vi satt foran TV på internatet vi også hver kveld klokka seks.

Sønnen var 15 måneder da Skomakergata ble vist for tredje gang i 1984, men det var nok først da ungene var 3 og 5 i 1988 at de synes det var stas. Da kom Skomakergata med egen Skomakergata-kalender også.
Jeg sparte faktisk på litt av kalenderen og satte inn i fotoalbumet. På baksiden av lukene var alle personene i episodene.  I går kveld la jeg inn vignettmelodien fra Skomakergata som ringetone på telefonen. Så hører du den så kan det være meg som er i nærheten.

I kveld skal jeg lage deiger til tre småkaker: SandkakerSjakkruter og Goro. Ingrediensene er ikke veldig forskjellig, men smaken av de ferdige kakene er det. Så at man kan lage mange slags kaker av en deig er i allefall tøys.
 
Forslag til dagens middag: Biff Stroganoff. Det tar kortere tid å lage gryteretten enn det tar å koke risen, men det er viktig at kjøttet er mørt.

Og husets adventskalender ser slik ut, og den kan du lese mer om her.

Alle som legger igjen kommentarer i disse adventsukene er med i trekning hver søndag.

6 kommentarer :

 1. Så koselig å følge dine juleforberedelser! Du gjør det virkelig på "ordentlig" :). Nå må nok jeg også handle inn litt for å bake og lage mat. Blir inspirert!

  SvarSlett
 2. Hejsa.
  Jeg så dig inde ved Anki.
  Flot blog du har, jeg har tilføjet mig som føler.
  Ønsker dig en god torsdag.
  Knus Hanne Bente
  www.finus.dk

  SvarSlett
 3. Skomakergata er den ultimate julekalenderen på TV, ihverfall for oss over 35 :) Jeg skulle gjerne sett den på TV igjen, men jeg har en følelse av at dagens barn ville synes den var kjempekjedelig...

  SvarSlett
 4. Skomakergata-kalenderen bringer minnene tilbake:) Så koselig at du har spart på den! Og at du deler den med oss:)
  Ha en fin dag!
  Maria:)

  SvarSlett
 5. Skomakergaten er vel den koseligste av dem alle!
  Alltid så herlig julestemning hos deg.
  Her skal det skoldes mandler til marsipan:-)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Hei:)
  Enig...skomakergata er den beste:)
  Deilige kaker du baker:)
  Jeg har baket fulle bokser idag...godt,godt:)
  Hyggelig du følger bloggen min:)

  SvarSlett