Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 2. desember 2011

Adventskalender 2.desember

Skomakergata ble sendt om igjen i 1981 og 1984. Men i 1980, 1982,1983 og 1985 var det bare vanlig barne-TV i adventstiden. Så kom Teodors julekalender i 1986 og fra da har det vært slike spesielle barneTV-program hvert år.


I går kveld lagde jeg tre småkakedeiger. I kveld skal jeg steke to av dem. Det tar litt tid å steke goro, mens sjakkrutene går fort unna.

Men faktisk ligger hele dagen blank foran meg. Jeg skal gjøre flere ting jeg har gledet meg til og som ikke er så julerelaterte. Også må jeg minne om vaske- og stryketøyet. jeg må ta en økt på vaskerommet i dag for å få unna litt. Det blir garantert ikke bedre tid til det sånt neste uke.
Jeg foreslår Fiskekaker som dagens middag. Det tar ikke så lang tid å lage selv, men det finnes også et stort utvalg ferdigstekte i butikkene.

Alle som legger igjen kommentar i førjulstiden er med på trekning hver søndag.

4 kommentarer :

 1. Jeg husker det året Vertshuset Den Gyldne Hale ble vist som kalender-barneTV...
  Forferdelig.
  Men forhåpentligvis gøy for de døve.

  SvarSlett
 2. Skomakergata vekker gode minner, men i 1986 ble jeg konfirmert og hadde slutta å bry meg om narne-tv. Men sånn stor krage som Kristin Johnson hadde her, DET husker jeg.

  SvarSlett
 3. Åh... Teodor er gode barndomsminner det!

  Skomakergata og tøffe tøflus også!

  Vi har akkurat kommet hjem fra en shopperunde i storbya (Trheim) så nesten alle julegavene er ferdig nå i alle fall... til uka skal jeg lavkarbobake :)

  SvarSlett
 4. Fiskekaker er ikke dumt, og særlig ikke når du lager dem selv;)
  Har en tendens til å gå glipp av adventsprogrammet..må skjerpe meg;)
  Kos deg, klem fra meg;)

  SvarSlett