Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 25. november 2011

Lilla hus

En liten milepæl er det alltid fredag før 1.søndag i advent. Da blir huset lilla.

Jeg skal sette lilla lys i alle staker. Og henge opp kranser med lilla bånd både ute og inne. Jeg har gledet meg til å henge opp årets nyinnkjøpte, spesiallaga til vår flotte inngangsdør fra Atelier Kari. Kjempeservice fikk jeg da jeg på svært kort varsel hadde behov for kransene tidligere i høst. På trappa skal jeg sette fram lyslykter, sinkbøtter og furukuler. De siste også fra Kari. Ute mangler det bare litt snø for å få den rette følelsen av at vi snart er kommet til desember.

Noen St.Paulia som har levd en bortgjemt tilværelse i hele høst skal nå få en mer synlig plass. Det liksom først nå  denne flotte lilla blomsten passer helt inn her.

Gjestesengene er blitt forberedt for vintergjester. Her i huset ligger det varmetepper i alle senger. Da trenger vi ikke å ha oppvarma soverom, ja, ikke at det hadde vært så enkelt i dette huset om vinteren.  Strømmen i varmeteppene blir selvsagt slått når vi legger oss.

Så skal jeg legge på rene filleryer på de nyvaska gulvene.  Faktisk blir det ytrefilet av rådyr til middag.

9 kommentarer :

 1. Så fint pyntet :) Skal også til med å ta adventen inn i huset. Her går det riktignok i rødt inne, men har planer om å lage dørdekorasjon i helgen, der skal bruke lilla. Det var lekkert :)
  Tusen takk for tipset om å bene ut det salte låret før koking. Det skal jeg gjøre! Koketiden går ned også får man nytte av det naturlige bindemidlet som er i kjøttet :)
  Var veldig fin den julesiden din! Masse god lesing og mange nyttige tips. Når roen senker seg skal jeg lage en anbefaling til mine lesere om denne. Skal selv legge den i favoritter og titte innom for kos og inspirasjon utover :)
  Ønsker deg en riktig fin 1. adventshelg. Klem :)

  SvarSlett
 2. For et NYDELIG inngangsparti. Skjønner at det er inspirerende å pynte slike dører. Nydelige kranser.
  Og jeg ble skikkelig misunnelig på de to kjøleskapene dine. Så deilig å ha så god plass.
  Ellen :)

  SvarSlett
 3. Nydelig entré!
  Gleder meg til å se resten av huset i lilla mundur! Og rådyr til middag..?
  For en aften:)

  SvarSlett
 4. Hei Åshild :-) Endelig fikk jeg tid til å stikke innom bloggen din, og det var en kjempekoselig blogg!! Hage er også en lidenskap jeg har, men det tar mye tid!! Deg kan jeg få mange nyttige tips og inpirasjon fra. Og nydelig inngangsparti og stemningsfult innlegg. Så flink du er til å lage innlegg ofte!

  Ha en fin helg!!
  Hilsen Linnesen på Liebråten Gård

  SvarSlett
 5. Det var noen nydelige kranser. De burde du jo ha hengende hele året!

  SvarSlett
 6. Kjempefine kranser, her blei det rød advent :)
  er ikke så glad i lilla, men syns det e fint hos andre, ha ei fin advents helg, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 7. Flott inngangsparti! Skulle gjerne ønske meg slik dør. Du har nok poeng i gode forberedelser, ellers flyr dagene (kveldene etter jobb) forbi uten at de mest viktige tingene blir gjort (lett å starte med mye annet "dill"). Men det er artig å se hva andre gjør av juleforberedelser. Og jeg kikker nok innom julesidene dine også. Veldig artig lesing om jul i gamledager osv.

  God adventshelg.

  SvarSlett
 8. Takk for at du har lenket til meg! Kransene fikk en fin plassering og kledde dørene synes jeg. Takk for oppdraget!

  SvarSlett