Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 27. november 2011

1.søndag i advent

Det er første søndag i advent. Her er det verken adventsstjerne eller sjuarma lysestake i vinduene. Det har aldri passet for meg. Derimot har vi tent et lys på kjøkkenbordet til frokost.

Den flotte duken har jeg fått i gave og den brukes selvsagt kun i adventstiden.

Flere av de innvendige dørene har også fått kranser med lilla bånd.                                                      
 

På dagens program står å vaske kakebokser. Det gjør jeg flere dager før jeg baker det første slaget. Kakeboksene må nemlig være helt tørre og ha romtemperatur når småkaker legges i, ellers blir de bløte. Jeg har prøvd, det var ikke lurt. Jeg er også fornøyd med den nyinnkjøpte kakeboksen. Jeg har aldri  sett en så stor kakeboks før.  Her i huset passer den perfekt til krumkaker.

I går kveld sto 20 liter saft ferdig på kjøkkenbenken. For å få ryddet plass i en fryser for å mellomlagre matvarer for å rime av fryseren på kjøkkenet så måtte jeg fram med saftkokeren.

Ellers er det pluss 15 i solveggen akkurat nå. Så jeg skal aller først ut en tur.

3 kommentarer :

 1. Så fine farger!! Det er jo lilla som er den rette adventfargen. Nå ser det ut som den kommer mer og mer tilbake igjen.

  Kakeboksene putter jeg også i ovnen:-) De tørker fort på 50 grader. Setter de opp-ned.

  Fine kakebokser. Må visst gå i gang med baking snart.

  ha en fin søndag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Så flott duk du hadde på bordet ditt! Kjempefin kakeboks også. Den rommer en del ser jeg.

  SvarSlett
 3. Lysfat med fire lilla lys er helt toppers, man trenger ikke gjøre noe mer ut av det.

  Og nå blei jeg så glad for jeg fant nemlig fram kakeboksene i går og skal vaske dem NÅ. Jeg følger jo med på hva du driftige dame gjør av juleforberedelser og om jeg faktisk har gjort det samme, så er jeg liksom litt i rute, he he.

  ha en fin søndag, her blåser det kraftig og det blir neppe tur på meg før vi skal avgårde på koselig vennemiddag.

  SvarSlett