Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 13. august 2011

Planter i bestemors hage

Min helt personlige, men digitale og dermed åpen for alle, plantebok finnes på http://www.bestemorsplanter.blogspot.com/ (Kobling ligger også nesten øverst i høyremenyen) Alt som var plantet til og med 2010 er registeret, men de fleste har mangelfull informasjon. Jeg har tenkt å skrive inn hvilke erfaringer er har med alle plantene. Av alt jeg har plantet er det kun Sommerfuglbusk, Laubærhegg, Svarthyll og et par roser som har takket for seg. Det er mulig de kalde vintrene skal få skylden.

Planen var at denne "planteboka" skulle være helt oppdatert og komplett denne helgen. Det blir nok et arbeid for innedager til høsten. Det har vært mer enn nok å gjøre ute. Hagen vår er for et nyanlegg å regne. Vi startet for fullt først i 2007.

Alt regnet  i sommer har bidratt til veldig grønne plener og en enorm tilvekst av ugress. Utrolig nok husker jeg likevel mer de strålende solskinnsdagene. Enda har vi en uke igjen av ferien og yr har meldt hvertfall litt sol.

Roser som blomstrer nå.
  
The Fairy                         Hansa                           Pink Peace

Delvis oppholdsvær blir det sannsynligvis også på søndag. Da er den store åpne hagedagen. Etter å ha lånt to ekstra hender et par dager, og en tur til et hagesenter så er jeg litt mindre bekymret for hagedagen enn jeg var for et par dager siden........

6 kommentarer :

 1. Var inn og kikka, og du verden det var flott. Eg kan lære mykje nyttig om blomster her!

  SvarSlett
 2. Bekymret før søndagen??? Det ser ju jättefint ut hos dig. Grattis med ett underbart fint reportage i Dt-BB. All skryt og ära till dig.
  Lycka till imorgon också :)

  SvarSlett
 3. Så flott at du har laget denne, der skal jeg sjekke hver gang jeg kjøper en ny;)
  Nyt helga videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Håh!
  Det så nyttig ut!
  Jeg har diiiger hage, men ikke peiling på noe hageaktig.

  Merkelig det der, at samme hvor kjip sommer det har vært, er det solskinnsdagene vi husker..
  ;)

  SvarSlett
 5. Så flott oversikt du har laget! Veldig lurt å lage seg et system. Kos deg med visning og hageprat i morgen.

  SvarSlett
 6. Lykke til med besøk, hage og blomsterprat i morgen! :-) KW

  SvarSlett