Det hender det kommer gjester til gårds. På onsdag ble dette satt på bordet.
Marinert ytrefilet av får
Rødvinssaus
Honningbakte rotgrønnsaker
Stekt sopp
Ostegratinerte poteter
Kjøttet er enkelt. Det kommer ferdig marinert og vakumpakket fra Gilde. "Svies" i tørr panne og stekes ved 90 grader til kjernetemperatur 60 grader. Legg kjøttet på rist over langpanne. Jeg hadde full ovn, det nok 5 timer. Pakkes i folie og skal hvile fram til servering. Kjøttet blir faktisk mørere når det får hvile lenge. Hvis det er blitt litt for kaldt kan det varmes i ca 10 min i stekeovnen eller på grillen.
Til sausen så skjæres hvitløk i skiver, sjalottløk i biter og purre i skiver. Fres alt mykt. Tilsett sukker (1 dl/6 personer) og la det smelte og bli gyldent. Ha i 2,5 dl rødvin/6 personer. La det koke inn. Dette tar ca 3 timer. Sil av løken. Tilsett sukkerkulør for å få ønsket farge. (Skal være mørk brun). Jevne event med litt maisennamel. Smak til med litt buljongpulver eller fond.
Potetene blir skrelt og skjært i skiver. Skal småkoke i matfløte med revet hvitløk og buljongpulver i ca 1 time. (Jeg bruker alltid Maggi suppebuljong.) Øs poteter og fløte over i porsjonsbeger eller i gratengformer og stek ved 200 grader i ca 30 min.
Grønnsaksblandingen består av gulrøtter, sellerirot, persillerot og rødløk. Alt skjæres i små terninger og legges i langpanne. Skjær noen reale skiver meierismør og legg over. Ringle honning over det hele. Bakes ved 200 grader i minst 45 min. (Kan stekes/kokes i stor kjele også - men da må det passes godt på.)
Jeg fjerner stilken fra soppen (brukes i grønnsaksblandingen. Hodene legges i langpanne. Legg litt smør og hvert hode og dryss litt pepper på hver. Stekes i stekeovn ved 250 grader i ca 15 min.
I siste øyeblikk freses sukkerertene et par min i litt olje i en varm gryte.
for 21 timer siden
Kunne vært gjest her jeg også, så nydelig ut!!
SvarSlettHa ei flott helg; klemmings;)
Åh, det hørtes og ser veldig godt ut. Jeg elsker sauekjøtt. Her i Trøndelag er det så mange som ikke liker sauekjøtt. Litt uvant.
SvarSlettGod helg!
Ellen :)
Det så deilig ut! He ble det ostesmørbrød til middag i dag, det var nok ikke en like stor gastronomisk opplevelse.
SvarSlett