Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 2. mars 2011

Jeg gleder meg til

Å sette spaden i jorda! Dette er svaret på spørsmålet som Anne på Moseplassen har stilt.
Hva gleder du deg til i hagen i år?
Da jeg spadde opp til det lange "hekkbedet" i mai 2009.
Det første på lista i år er å lage plen bak låven. 
Dette området ble pløyd opp i fjor høst. Etter harving, raking og rulling skal jeg så plen. Her er det vanskelig å få vannet så jeg håper på passelig med regn i mai. Høsten 2008 plantet jeg Villvin som dekke den stygge metallveggen under låvebrua. Kompostbingene har jeg laget av paller. I fjor satte vi poteter for første gang. Det ble så vellykket at det kommer vi til å gjøre hvert år.

Da vi overtok gården gikk kornåkeren nesten helt inntil husene. Vi la duk og bark under ripsbuskene.
Nå er et ganske stort område bak huset blitt hage.
Sist sommer fjernet jeg en del av bærbuskene. Neste punkt på lista er å fjerne barken og så plen også der. Dette vil gjøre området bak huset mye penere.

Jeg skal også lage et helt nytt blomsterbed langs veggen av bryggerhuset inn mot tunet. Dette bedet blir mot nord. Tilslutt har jeg planlagt å flytte noen av de buskene og staudene jeg allerede har plantet.
 
Det kan virke som jeg legger opp til mye arbeide i hagen. Men dette oppleves ikke som arbeide, bare som avkobling. Avkobling gir hagen også på vinteren når jeg ser på bilder fra tidligere somre og planlgger den sommeren som kommer.

Og vi har solsenger her. Tenk om sommeren som kommer virkelig kunne gitt oss de fine solrike dagene vi alle drømmer om.
 Det jeg gleder meg aller mest til er:
Med sug i magen har jeg meldt den helt uferdige hagen vår på til Det norske hageselskaps arrangement 1000 åpne hager den 14.august. Jeg vet ikke om alle som melder seg på får delta. Det kan godt hende at det blir så mange hager at min ikke blir valgt ut.    

8 kommentarer :

 1. Høres ut som det blir en flott og stor hage med mange severdigheter, og som vil bli mer enn velgnet til 1000 åpne hager. Lykke til med arbeidet!
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 2. Ååå! Gleder meg til all snøen er vekk! Hagearbeid er avkobling, ja!

  SvarSlett
 3. Supert at du deler sånne før-etter-bilder, det setter mot i oss som fortsatt kravler rundt på anleggs-stadiet (les: gjengrodd). Velkommen tilbake til deling av andre hageverk, om du vil.
  Ja er ikke Digitalt Museum fabelaktig? Og bedre blir det, hvis mange tagger bilder, tror jeg. Selv må jeg skerpe meg litt, ble helt hekta..
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. åå, så spennende da, at du skal være med på 1000 hager :)
  Kjempefint prosjekt, og slik jeg har forstått det så er det et ønske om å ha med så mange hager som mulig?

  Artig å se hvordan hagen din har forandret seg :)

  SvarSlett
 5. Det der gleder jeg meg også til! Å endelig kunne grave i jorda igjen, hurra!!
  hehe...

  Jeg også synes det er moro med før og etter bilder. Det blei jo veldig bra! Godt med bilder til inspirasjon :)
  Tror som Anne at de vil ha med flest mulig, da er det jo enklere for folk å ta seg en tur på hagebesøk hvis hagene ligger i nærheten tenker da jeg :)Lykke til hvertfall :)

  SvarSlett
 6. Inspirerende bilder! :)
  Lykke til i konkurransen og med "1000 hager"!
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 7. Så mye dere har fått gjort! Men som du sier, det er ikke arbeid, men avkobling =) Koselig hus dere har også! Selv om hagen din føles uferdig, så vil det helt sikkert bli mye flott for evt gjester å kikke på! Uansett så ønsker jeg deg lykke til i konkurransen og hagebesøk i sommer!

  SvarSlett
 8. Vakre bilder, håper du kommer med i åpne hager, lykke til :)

  SvarSlett