Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 3. mars 2011

Hvilke georginer?

Det er snart tiden for å ta fram georgineknollene og sette dem til driving. Jeg har sett på bildene fra i fjor og gleder meg til årets blomstring.
Men jeg fikk ikke det jeg trodde jeg hadde kjøpt. Det var dette:

Fra venstre er dette Mystery day, Striped Ambitions, Thomas Edison og Arabian Night. De to første er helt riktige, men ikke de to siste. Hva heter disse
5 kommentarer :

 1. Veit du, jeg hadde også en Arabian Night fra Weibulls som blei sånn som din. Jeg hadde AN fra før av så for meg var det ikke så farlig, men det er jo dumt at de er feilmerka. Har handla endel knoller på Europris og der har jeg ikke fått feil. Blir spennende å se om du får noe navn på plantene dine Georginer er flotte!!

  SvarSlett
 2. Det hadde faktisk jeg også, tro det eller ei – en Arabian Night - men min viste seg ikke oppafor jordskorpen i det hele tatt!!! Jeg plages forøvrig litt med noen bladspisere på dahliaene, så mulig jeg finner på noe annet i år...

  1000 takk for delingen, forresten :-)

  SvarSlett
 3. Dei to siste liknar på dei pappa har, men eg veit dessverre ikkje namn. Er så heldig at pappa er hobbygartner, og eg berre mottar masse ulike blomstrar :)

  SvarSlett
 4. For en herlig blomsterprakt jeg møtte her da:)) Nydelig:)

  Jeg har prøvd zalo ja...med og uten salmiakk.. Men det har ikke holdt mål. Men nå har vi vasket grundig noen ganger og snart er sesongen her for mildere vær og da setter nok Gubben igang igjen. Men zaloa alene, tar ikke sjøsprøyten nei.
  Men tusen takk for omtanken:)
  Fin kveld, klem:)

  SvarSlett
 5. Den øverste ligner ganske mye på Franz Kafka, men jeg er jo lit fargeblind....:-)

  SvarSlett