Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 21. februar 2011

En ølkasse

Det er mange gamle ølkasser i tre her på gården fra flere forskjellige bryggerier. Men ingen er så fin som denne.
Den har stått på toppen av en hylle i mange år og gjør det fortsatt. Men vi har flyttet hylla fra gangen i 2.etasje og til det ene soverommet i 1.etasje. Da jeg bar kassa ned bestemte jeg meg for å sjekke hvilket bryggeri den var fra.

Takk og pris for internett - der fant jeg svaret.

Wriedt bryggeri holdt til i Storgaten 35 i Drammen. Bryggeribygningen eksisterer faktisk fortsatt og er blant landets best bevarte. Bygningen blir liggende godt synlig ved siden av Øvre Sund bru.
Bryggeriet bli startet i 1856 og innlemmet i Aass bryggeri i 1958.

Jeg har eid kassen i ca ca 20 år og fikk den av min mormor. Det er mulig at kassen faktisk sto i det huset som min besteforeldre kjøpte i 1949.

Bunnen av kassa er laget av metallbånd på langs. På min kasse er de så dårlig forfatning at kassa bare egner seg til pynt.  


11 kommentarer :

 1. Nøj hvor er den skøn. Den kan jeg godt forstå du er glad for. Jeg har selv en gammel svensk indkøbskurve som jeg bruger til brænde og den knuselsker jeg dagligt.

  SvarSlett
 2. Det er visst det rene skattekammeret hjemme hos dere! Det er jo så populært i dag med gamle kasser av alle slag. Godt du vet å ta vare på tingene:))
  Klem Anne Karin
  p.s. fikk du prøvt ut kjøttkakeskivene mine?

  SvarSlett
 3. Sannelig flott pynt dette!! ..og så artig at du har eid den og vet hvor den kommer fra, halve gleden det!
  Nyt dagen, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Så flott ølkassa var!!Artig med slike funn.Å vite hvor ting kommer fra er artig!Tror ingen på Arneberg kan ha drukket øl.....;)) har hvertfall ikke funnet noen slike her.
  Ha en flott uke:)
  Mona

  SvarSlett
 5. Skikkelig fin.
  Går det ikke an å fikse bunnen-det hadde sikkert vært mye du kunne brukt den til..
  :)

  SvarSlett
 6. Så mange gamle og koselige ting du har.
  Det bryggeriet tror jeg aldri jeg har hørt om... men den bygningen kan jeg jo huske å ha sett.

  SvarSlett
 7. Heisann!
  Ung og dum var jeg da jeg malte den gamle ølkassa fra Fredrikstad Bryggeri blå, 17 år gammel! Den skulle stå i stil til den blå veggen på rommet mitt. Har prøvd å lute vekk malinga da det ble populært. Nå står den bare og venter på neste steg i prosessen!I sommer var alle flaskerutene fylt med Natt og lyse dag - blomster... tror heller ikke den hadde godt av det!
  Ha ei flott uke ;:OD)

  SvarSlett
 8. Hei.
  Fant denne siden tilfeldig.
  Vi er Drammenselvas Venner, og leier nå lokaler i Øvre Storgate 35 i Drammen. Tidligere Wriedts Bryggeri. Historiene "tyter ut av veggene" der.
  Nå har vi tenkt til å "hjemme-brygge" noe øl der igjen, før St Hans 2012. Og vi har planer om å lage "øl-kasser". Selvsagt er det da et ønske om å "kopiere" de gamle. Lik den fine du har.
  Kan det være mulig å få flere foto av den, og få målsatt den...? Slik at vi kan lage noen liknende....?
  MVH
  Rune i Drammen. jahnsen@c2i.net

  SvarSlett
 9. Kom over et par kasser som er helt lik..
  Har stått i en kjeller sammen med dv andre flasker osv datostemplet 1917.
  Noen som vet opphavet til disse?
  Lager hjemme-bar og dette blir noe av pryden, men kjekt å ha historie på ting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet dessverre ikke noe mer om bryggeriet enn det jeg skrev over.

   Slett