Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 30. januar 2011

Smart oppbevaring

Planen min var å kle en skoeske med et flott innpakningspapir. Esken skulle brukes til å oppbevare alle negativene i etter at jeg hadde scannet dem.

Så fant jeg disse på Åhlens til kr 129,-.
Så klipte jeg til noen skilleark med årstall.
Flere skilleark får jeg lage når jeg starter scanning av fargenegativene.

Dette har vært en reise i mer enn min barndom. Jeg har nå fått bilder helt tilbake til begynnelsen av 1920 tallet. Her er et fra 1935 da mormor jobbet på et meieri.

13 kommentarer :

 1. Så flott å gjøre dette arbeidet, det er jo rene skatter du tar vare på.
  Nyt dagen videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så gøy med alle de gamle bildene!
  Kjekt med smarte oppbevaringsløsninger. Jeg har også litt "ryddemani" om dagen ;) Har kjøpt CD-mapper til alle filmene våre på Clas Ohlson, og kastet alle cover som tar plass. Nå har alle hver sin lille mappe istedet. Genialt for oss med liten plass :)

  God søndag!

  Klem fra Fru K

  SvarSlett
 3. Så spennande dette er. Har ei stor eske og gamle album etter besteforeldra mine liggande. Har hatt store planer om å scanne og lage noke som søskena og barna mine og eg kan like. Du inspirerer så kanskje eg skal hive meg rundt.

  Koselig at du vil vere med på Giborten min:)

  Petrineklem

  SvarSlett
 4. Hei! Så gøy med gamle bilder!! :-) Tusen takk for at du tok deg tid til å innom meg å skrive om dette arkivet! Jeg måtte inn å se med en gang, men det ser dessverre ut som det kun er for noen fylker.. Jeg prøvde å velge alle, men da kom det ikke opp noe valg av kommune! Jeg bor i Aust-Agder, og skulle du komme over et arkiv som dekker det, hadde jeg blitt kjempeglad om du sa fra! :-) Ha en koselig kveld! Klem

  SvarSlett
 5. Hei!Så spennende det du holder på med!!Arkivboksene og skillearkene ble jo helt supre:)Det er så koselig å ha gamle bilder fra slekt og hjemsted!!Hvis du vil dele noen bilder med meg blir jeg kjempeglad!!!Det skal bli spennende å se både barn og bygninger.Jeg har ikke gått gjennom alt av bilder her men syns leg har funnet lite bilder av bygningene:)Hilsen Mona

  SvarSlett
 6. Så flink du er til å sortere. Eg har eit par skuffer med gamle bilder og negativer....
  Takk for hyggeleg kommentar hos meg.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Gamle bilder, ja, da blir jeg mo i knærne! Det er så mye å hente av opplysninger fra gamle bilder (sånn som det du viser foran loven), og det er jo kjempeviktig å ta vare på historiene!

  Ang. Peer Gynt lysestakene, så hadde de bare igjen de som sto foran disken i glassbutikken (Fabrikkutsalget) nå, og det skal ikke lages flere, så kanskje du bør være rask hvis du vil ha 1 til? Tror sikkert de sender hvis du ber pent!

  Ha en fin dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 8. Så smart og fin oppbevaring. Jeg har et virrvar i mine bilder, spesielt de gamle. Deilig og enkelt system som dette, var det jeg skulle hatt. Til helga kanskje...? ;)

  SvarSlett
 9. Så koselig med disse gamle bildene. Er det fra Eiker et sted dette bildet?

  SvarSlett
 10. Kjempelurt :-D
  Kanskje du vil dele denne eller andre ideer på Gjenbruken min? Velkommen til å ta en titt, du må gjerne også dele knappen...
  Fortsatt fin mandag!
  Klem :-)

  SvarSlett
 11. Jeg har bildene mine på den måten, men det hadde vært stas å ha de digitalt ja. .... blir nok neppe til at jeg scanner alle i såfall.

  SvarSlett
 12. Takk for at du tok tida til å gi meg svar ang. scanner :-) Det hadde vært fint å tatt vare på en del gamle bilder digitalt. Må da bare passe på å oppdatere lagringsmåten ettersom teknologien går framover. Kom over en haug med gamle disketter av den store sorten, da snakker vi en del år tilbake.

  SvarSlett
 13. Lekkert - og smart! Nydelige smådetaljer <3 Lykke til i utfordringen :)

  SvarSlett