Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 20. januar 2011

Ny hobby?

Som om ikke jeg har mange nok ting å holde på med. Så dukket den nye scanneren opp og mulighet til å gjøre noe med dette.
Hundrevis av negativ i farger og i sort/hvitt. I vidundermaskinen legges negativene inn slik:

Og så blir dette resultatet.
En av gårdens flotte arbeidshester på 1950-tallet.

Det er mulig både å "flippe" og rotere bildene så jeg bruker ikke noe tid på å finne riktig vei på bildene før scanning.

Scanneren er Canon CanoScan 9000F og den kostet drøyt 1500 kroner på www.mshop.no i september. Jeg tror at prisen har sunket siden da og det kommer stadig nye modeller.

6 kommentarer :

 1. Å, Åshild - til lykke! Nå vet du hva du skal bruke de resterende vinterkveldene på. Jeg har tonnevis med gamle negativer og lysbilder, mange arvet etter besteforeldre. Dessverre tar ikke scanneren min negativer...

  Kan jeg spørre om modell og pris?
  Gleder meg til å se gamle gårdsbilder fra Bestemors Hage!
  Klem Lilli

  SvarSlett
 2. Modell og pris er lagt inn over.

  Heldigvis var det bilder på papir også. Bilder tatt av fotograf på 1920 og 1930 tallet har høy kvalitet.

  SvarSlett
 3. Kjempe spennende!! Det ser jo ut til at kvaliteten er suveren med tanke på at det er gamle bilder. Lykke til med kjekt og spennende prosjekt!:))
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 4. Kult! Den arbeidshesten var en stødig kar...eller hoppe kanskje. Jeg hadde en scanner for noen år sida, men plutselig slutta den å virke. Den ville ikke friskmeldes selv om jeg installerte softwaren på nytt eller noen ting, så jeg ga den opp. Veldig kjekt å ha.

  SvarSlett
 5. Dette kan jeg også tenke meg å investere i! Er du fornøyd med kvaliteten?

  SvarSlett
 6. Takk for inspirasjon til skanner-kjøp. :-)))
  Nå er den endelig i hus, en Epson ble valget. http://gyldenlakk.blogspot.com/2011/02/skanner.html

  SvarSlett