Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 25. januar 2011

Barndom i sort og hvitt

Etter noen hundre skanna negativer, så vet jeg mer om egen barndom. Men også mer om gården.
Slike bilder liker jeg godt.

Bildekvaliteten er dårlig, men til mitt bruk spiller ikke det noen rolle. Fra dette bildet får jeg viktig informasjon om hvordan låvedørene ble endret. Haugen med stein som ligger foran låven er restene etter grunnmuren til den gamle tømmerlåven. Og i høyre hjørne nederst er postkaret med vann. Vi har fortsatt eget vann her på gården, og postkaret er fortsatt i bruk. Men nå er det et lokk som beskytter vannet mot forurensning.

Negativene ligger i sine originalkonvolutter og jeg ser hva det kostet å fremkalle filmen og lage bilder. Et kamera var i uthangspunktet ikke allemannseie og det var dyrt å ta bilder. Derfor et ethvert bilde fra før 1970 en liten skatt.

7 kommentarer :

 1. Så heldig du er som har tilgang på så mange gamle bilder! Det må være utrolig spennende å gå gjennom disse "med lupe" og undersøke alle små og store detaljer :)

  SvarSlett
 2. Tenk for en utviklig det har vært på bildefronten! Nå tar vi jo mange tusen bilder kun på et år...
  Spennende å ta vare på gamle bilder.
  Jeg har massevis av lysbilder som burde vært digitalisert, men sånt tar vel laaang tid...

  SvarSlett
 3. Må være artig å se historien på gården gjennom gamle bilder, sannelig skatter dette!
  Ha en fin dag videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Spennende;-) Jeg er også fra gård, og for en tid tilbake fikk jeg et hauggammelt postkort med bilde fra gården. Utrolig hvordan ting kan være forandret og uforandret samtidig.

  SvarSlett
 5. For et koselig gammelt bilde!
  Jeg har et bilde fra fabrikkgata da jeg var liten (ca 4 år)med Thomas-gården i bakgrunnen. Vet ikke om du husker den? Mine besteforelde bodde rett i nærheten, så jeg kan huske jeg var der inne som barn og lekte med noen som bodde der...
  Den gården finnes jo ikke lenger, og det er litt rart å se på bildet og tenke at "sånn var det her før".

  SvarSlett
 6. For et fantastisk bilde!
  Så kjekt å kunne se hvordan ting engang var og hvor stor (eller liten) forandring det har vært i årenes løp :)

  Jeg elsker gamle bilder - og helst da bilder som sier meg noe. Bilder med historie! De siste åra har jeg også forsket endel i slekta til ungene (altså både min egen slekt og min manns slekt), og planen er å gi alle fire hver sin perm med slektskart etterhvert. Med bilder og småfortellinger og sånn. Men det tar tid :P

  Tusen takk for svar på dren-spørsmålene mine, forresten! Jeg har lenge gledet meg til at han skal få dren og med det bedre hørsel, men nå gleder jeg meg bare mer! Ikke til selve operasjonen, men til alt etterpå :)
  Selv ble jeg operert for vannansamling i mellomøret, men den var forsteinet, så de kunne ikke sette inn dren. Bare ta den ut. Og den lå og klemte såpass på at jeg var nære ved å miste hørselen permanent på det øret. Heldigvis var mamma sta og krevde bedre hørselstester - og dermed også bevist at jeg ikke bare hadde selektiv hørsel :)

  SvarSlett
 7. Morsomt bilde, og stas med slike bilder som er tatt i miljø i motsetning til finstasbildene tatt hos fotograf! Du har forresten fått en award av meg -værsågod:)

  SvarSlett