Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 6. desember 2010

Julepynting

Da jeg var barn hentet mine foreldre hentet ned kassa med julepynt fra loftet hvert år lille julaften. Og huset og treet ble pyntet i løpet av noen timer. Jevnt over tror jeg det var uvanlig med noe særlig mer pynt enn vi hadde.  Det var juletre, krans på døra, juleduker, røde stearinlys og nisselandsby. Det siste var veldig viktig for oss ungene.
Det fantastiske med julen da min generasjon og de er eldre enn meg var barn - var den tilsynelatende overfloden i julen. Julemat, kaker og en uendelighet av tid. I hverdagen var det mye mindre og slett ikke som nå hvor vi er mer enn mette hele tiden og spesielt i julebordsesongen. Nå pynter mange til jul før 1.desember, men blir ofte lei av julen før den faktisk har startet.

Innimellom baking holder jeg fortsatt på med mitt "juleverksted". Hvorfor jeg aldri klarer å starte tidlig nok med sånt vet jeg ikke. Her står i hvertfall alle mine julemus. De mangler fortsatt hale, men personlighet har de likevel.

I ettermiddag skal jeg være med på å lage kransekakedeig. I går så malte jeg mandlene rett i en ganske stor plastpose (1/2 kg i hver pose) og så blandet jeg melis rett i posen.

Ha en fin dag.

4 kommentarer :

 1. Jeg får pågangsmot av å lese bloggen din, og har store planer om å hive meg rundt med litt baking osv. nå som kroppen min begynner å bli frisk igjen. Takk for inspirasjonen :)

  Jeg er forresten oppvokst i et hjem hvor HELE huset var julepyntet fra topp til tå kanskje et par dager FØR første søndag i advent... og selv begynner jeg å glede meg til jul i september *kremt* Og det er sant som du sier, det er nesten så jeg er litt lei allerede. Og strengt tatt er det jo nå det begynner!

  SvarSlett
 2. For en herlig oppstilling av julemus. Kos deg med bakingen og forberedelsene. Adventstiden er tross alt tiden for å skape stemningen og omgivelsene. Rome ble ikke bygd på en dag ;-) og du har fortsatt tid ;-) Jeg synes det er kos å ta litt hver dag. Målet er å være ferdig til lille julaften, for den dagen er dedikert juletrepynting og kos ;-) Uansett, jeg synes det er utrolig motiverende å følge forberedelsene dine/deres og tusen takk for tips om kokoskaker!

  SvarSlett
 3. Det er helt sant, vi starter ALTFOR tidlig med julepynten... Det heter seg jo at juletre og pynt skal stå 7 dager etter nyttår, eller noe sånt. Men jeg er så lei av jul og julepynt når nyttårsaften er forbi at jeg pakker ned jula allerede 1. nyttårsdag..

  Du er en driftig dame som virkelig holder skjema fullt ut, beundringsverdi må jeg si!!
  Har ikke begynt på kakesortene enda og får heller ikke sjans før neste uke. Så foreløpig går det på kjøpte pepperkaker. Kos deg med kakebaksten:-)
  Klem fra Anne Karin

  SvarSlett
 4. Det var en fin bloggpost. Jeg minnes også jula slik. Og savner den også slik. Samtidig er det vanskelig å øa være å henge på når alle rundt deg gjør;) Og man har en liten toåring som har blitt hekta på julenissen.

  Kos deg med kakebaking!

  SvarSlett