Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 7. desember 2010

10.000 og kransekaker

Nå har jeg helt sikkert passert 10.000 besøk.  Et lite tall for mange, men helt utrolig for meg. Mitt første innlegg ble skrevet 13.januar i år. Da hadde jeg en periode lest flere. Så jeg hadde lært meg viktige begrep som kommentarer, følgere og give-aways. Jeg var veldig redd for å legge meg til som følger til å begynne med. Jeg synes de fleste var i en helt annen liga enn meg. Så jeg har en mistanke om at jeg ikke er følger av noen av de bloggene som jeg har mest glede av. Det skal jeg få ryddet opp i.
Si tillegg har det vært over 4.000 besøk på Jul i bestemorshage. I førjulstiden har jeg nok med å dele ut hjerter så jeg gjemmer feiring og trekning til 13.januar. Det er lenge til, men jeg minne om det flere ganger. For å delta må det kommenteres i dette innlegget og ekstrasjanse til de som lenker på sin egen side.

Jeg har en hel dag hjemme. Det er sånn utrolig luksus å gå rundt i huset mens det er dagslys. Og det er mange ting det er lettere å gjøre. Både fordi det er lyst, men også fordi jeg ikke er sliten.
I dag skal det lages bakes kransekake og krasekakestenger. Marsipanen/kransekakedeigen ble laget i går kveld. Det var innkalt spesialkompetanse for å få det til. Den må ikke være for tørr, men heller ikke for bløt. Den må også knas godt.  9 kg masse ligger klar til stekingen litt senere i dag. 

Ellers må jeg for oversikt over hvor mye kjøtt som skal bestilles til syltelaging. Det skal  lages nesten 40 sylter over tre dager.Men aller først på programmet står vasking av stekeovner. Kransekake er en glutenfri kake og da er det dumt hvis det finnes mye melstøv inni ovnen.

Ha en fin dag.

5 kommentarer :

 1. Gratulerer med mange besøk, og snart et år med blogging! Hadde håpet på kransekake som giveaway-premie;)

  SvarSlett
 2. Kjære Åshild; egentlig burde jeg skrevet et brev til deg for å uttrykke min takknemlighet over ditt vennskap, din stadige tilstedeværelse - dine mange vakre, trøstende ord. Føler ikke at jeg har fått uttrykt hvor stor betydning det har hatt for meg. Tusen takk, Åshild, du er et klokt og varmt menneske.

  Gratulerer med alle besøk, og 1-års jubileum!
  For meg blir det en helt ny blogg, med et annet fokus etterhvert; tror det er på tide å gå videre. Håper å ha deg med også da. Kos deg i førjulstiden; du later til å ha alt under kontroll!

  God klem!
  Og takk!
  Lilli

  SvarSlett
 3. Hei Åshild ! Gratulerer med alle besøka og eittårsdagen ! Håper du koser deg no i førjuletida. Det ser da så godt ut det du baker !!!
  Neste bakverk her i heimen blir havreblonder, forrige bakst var sirupsnipper !! Og dei vart skikkelig gode. Er det noke som heiter førjulskaker ? Trur eg må innføre det !

  SvarSlett
 4. Hei Åshild, gratulerer med snart ett år som blogger! Jeg synes du har en nær og flott blogg:-) Den utstråler en god personlighet!

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med snart ett år med blogging! Jeg er glad jeg oppdaget bloggen din, for det er veldig koselig å følge med :)

  Jeg husker at mamma hadde noen år hvor hun bakte mange kransekaker før jul, som hun så solgte eller gav bort til venner og familie. Det ene året tror jeg hun bakte noe sånt som 12-13 stk. på en dag (hvis det i det hele tatt er mulig?), og jeg tror det gikk noen år til jeg smakte på en kransekakebit neste gang... det ble litt for mye, selv bare av lukta ;) Nå er det derimot godt igjen, så mulig det blir det hos oss til jul også. Den er nok derimot kjøpt - jeg er ikke like flink som deg der.... ;)

  SvarSlett