Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 24. desember 2010

Julaften


 Så er dagen kommet! Juletreet ble pyntet i går kveld.


Her pyntes treet med kuler i gull og sølv. Og med de lange sølvtrådene som heter Lametta. Jeg så et tre pyntet med det for over 20 år siden og fant det utrolig nok i en helt vanlig norsk butikk. Da jeg måtte fornye for noen år siden bestilte jeg fra en tysk nettbutikk.

I løpet av formiddagen vil lukt av jul spre seg gjennom huset. En stor kjele surkål satt på. Restene fryses bort og brukes til kotelettmiddager neste år.
Selv om jeg slett ikke spiste surkål som barn så forbindes lukten virkelig med jul. Ribben har godgjort seg med salt og pepper i nesten 2 døgn. Her i huset er det ingen hysteri rundt sprø svor. Jeg steker ribbe uten svor, den ble brukt til syltene.
Det er julemusikk på radioen. Tid til å pynte bordet. Og kanskje en pause med Donald på TV. Det siste hører også med. Det skal piskes krem til riskrem. 

For tredje gang skal jeg og mannen ha alenejulaften. Vi synes faktisk det er veldig hyggelig. Så fylles huset med gjester de andre dagene. Det blir noen gaver under treet, men jeg vil vise fram den aller første julegaven jeg kjøpte 7 år gammel. Et lite rødt stearinlyshus som mormor fikk. Hun brente det aldri og jeg fikk det tilbake etter mange år. Nå får det stå i glasskapet på kjøkkenet hele året.

Jeg ønsker en riktig god julaften til alle som er innom i dag.

4 kommentarer :

 1. Kjære Åshild. Takk til deg for blogger om forberedelsen til julen. Det har vært en glede å følge deg. Håper du er bedre, slik at du kan nyte Julefred og glede. Vi, Trygve og jeg er på julebesøk i Arna, for å være sammen med Catharina, Ole Petter, Lars Andreas 14 og Hannah 11.:-) Her laver snøen ned, uvanlig julestemning til her å være. Jeg sender deg og dine varme ønsker om En Velsignet Jul! Hilsen fra Kari W

  SvarSlett
 2. Riktig GOD JUL til deg og dine kjære!
  Juleklem fra Anne Karin:)

  SvarSlett
 3. Så hyggelig det har vært å følge med i dine juleforberedelser Åshild.
  Ha en fortsatt god jul!
  Her blåste det nærmest orkan i går, og vi har det ganske kaldt til å være Mallorca... Bare 6 grader.

  SvarSlett