Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 2. desember 2010

Glede seg

Jeg gleder meg til jul. Gjør du? Det blir da også dagens spørsmål i kalenderen.For å være med i trekningen må du også skrive en kommentar.

Det har vært mer enn 20 minus her de siste dagene, og vi sliter med å få opp varmen både i huset og i oss. Gammel overtro sa at mildværsperioden Kakelinna før jul, kom av all lefse- og flatbrødbaking. Kanskje vedfyring kan gjøre samme nytten? Nå begynner min bakeperiode. Etter jobb i dag skal jeg lage deig til Goro, Sjakkruter og Sandkaker.

Dagens forslag til middag er hjemmelaget Biff Stroganoff.

5 kommentarer :

 1. Ja det var nok annerledes i gode gamledager. Da jobbet man virkelig døgndrift frem mot jul. Litt lettere i dag med alle slags maskiner som hjelper med alt fra vasking til baking.
  Lykke til med dagens deiger:-)
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 2. Hei Åshild. Takk for mye fin lesning på gardsjul-bloggen. Jeg må bare be deg sjekke oppskriften på sitrontorsk. Jeg prøvde det idag, men syns at 45 min i 225 grader ble alt for lenge. Jeg hadde min inne i 30 min på 200 grader og den ble helt tørr. (Lagde riktignok bare til 2 personer, og halve tiden var på varmluft) Med bare poteter og gulrot til ble det ikke stort bedre. I tillegg er der noen skrivefeil som du sikkert har lysst til å få rettet.

  SvarSlett
 3. Hei
  Ja her fyres det med ved og siden fyringsesongen starta så tidlig i år så har vi allerede gjort et godt innhugg i vedlageret.
  Så flott at løperen falt i smak. ☺

  SvarSlett
 4. Da skal jeg rette feil i oppskriften på Sitrontorsk.

  SvarSlett
 5. Herlig julekalender ;-)

  Jeg har forresten en ny GIVE AWAY, som kanskje kan gjøre hverdagen litt mer smakfull? Se her: http://www.lekenhverdag.com/2010/11/give-away-med-tre-vinnere.html

  Ønsker deg en fin dag!

  Hilsen Carina

  SvarSlett