Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 22. desember 2010

Bitte lille

Ulykkene skjer i hjemmet! En rask tur opp på stol for å hente en termos endte på gulvet i smerter. De er lokalisert til halebenet. Det blir derfor ikke tur på legevakta, men litt lavere tempo enn planlagt.

Jeg har tatt opp ribba fra fryseren og satt den til tining i kjelleren. Den skal legges i langpanna og gnis inn med salt og pepper.

Fortsatt er det står det esker med julepynt flere steder. Selv om jeg pakker pynten bort i esker for hvert rom, så tar det tid å pakke alt ut og plassere det. Jeg rydder vekk en del av de tingene som står framme til vanlig. Her har all julepynten sin faste plass. Den er kjøpt eller laget spesielt til det rommet, vinduet eller bordet.

9 kommentarer :

 1. Dei fleste ulukker skjer i heimen, og gjerne slik som du skriv om. Håpar det går bra, og at du får fullført det du skal til jul.

  SvarSlett
 2. Uff pass på! De stolene er ikke alltid like gode venner med oss.. Ville vært dumt å få et lårhalsbrekk nå rett før dagene er her, og i alle fall etter du har lagt så utrolig mye arbeid ned i en god jul!
  Du får be om litt ekstra assistanse de neste par dager, og gå og ikke løpe!;-)
  God bedring!

  SvarSlett
 3. Neii huff, nå må du passe deg for jeg har hørt at en ulykke kommer sjelden alene...
  Å slå seg på halebeinet er bare SÅ vondt, håper smertene forsvinner så fort som mulig. ☺

  SvarSlett
 4. Uff, det var trist å lese. Håper du blir bedre snart!

  Jeg vil gjerne takke for en veldig hyggelig overraskelse jeg fikk i posten i dag. Koselig julehjerter som nå henger i vinduet mitt. Tusen takk, Åshild.

  God jul-klem fra Karianne alias Mammadamen

  SvarSlett
 5. Huff då, stakkars deg. Det hørtes skikkelig vondt ut, og så no da, like før innspurten :) Håper du kjem deg til raskt.

  Har ikkje det store tempoet sjølv for tida, men det blir Jul allikevel !!

  Riktig God Jul !

  SvarSlett
 6. Huff da. Min bestemor sa alltid "stig aldri opp på en taburett". Men denne formaningen kommer jo litt sent, håper det ikke er for ille. Ønsker du fort blir bedre, slik at du kan nyte julen med alt det fine du har laget. God innspurt. Hilsen fra KW

  SvarSlett
 7. Å, det er fort gjort - jeg stupte ned en trapp en tid tilbake og lovte meg selv å aldri løpe i glatte trapper med ullsokker igjen...
  Ønsker deg snarlig bedring; det er vel ingen vits i å anmode deg om å sette ned tempoet. Håper du har tilgjengelige hjelpende hender der, Åshild.

  SvarSlett
 8. Hei Åshild :)Jeg har nylig funnet ut at du har blogg:))En skikkelig koselig blogg med mange gode tips!!Jeg følger deg videre.Takk for den hyggelige kommentaren jeg fikk i høst da moren min døde.Her på Arneberg har bloggen levd sitt eget liv i høst/vinter....hverken lyst eller energi har vært på topp!Har et håp om at det retter seg når roen har senket seg etter jul:))Håper halebeinet ditt kommer seg raskt igjen!!Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nyttår.Hilsen Mona

  SvarSlett