Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.




torsdag 30. desember 2010

6.juledag

Når maten er klar må gjestene gå ned trappa igjen. Vanligvis skal de gå rett til spisestua, men når det serveres julebord så står tallerkner og mat på kjøkkenet.

Varm kjøttpudding, kald ribbe og pølse.
Tomatskiver.
Rådyrrull
Sylte.
Til høyre: Tebirkes, rundstykker, brød og lefse.

Røkt svinekam. Røkt lammlår.
Walforfsalat (valnøtter i egen skål).

Fra høyre: Varmrøkt ørret, rakørret, egg og ansjos, Hvit Eiker og Berbrie.
Nissene i hjørneskapet er allerede blitt presentert her. Og resten av kjøkkenet ser slik ut en vanlig dag i julen.

3 kommentarer :

  1. For et fantastisk kjøkken, Åshild, men det trenger jo en skikkelig kjøkkenskriver!

    Tusen hjertlig takk for vakre, gullskimrende hjerter. De var blitt lagt i naboens postkasse, derfor forsinkelsen. Her ble det kjærlighet ved første blikk fra en liten en som elsker alt som glitrer. De ble hengt opp med det samme! Tusen takk; et veldig koselig minne!

    SvarSlett
  2. Så koselig du har det:))....og at du kan dette med mat er det ingen tvil om :O Man blir sulten av å se de flotte bildene!!Ha en fin nyttårsfeiring.Hilsen fra Arneberg

    SvarSlett
  3. Du verden så koselig du har det i heimen din !! Og så masse god mat !!!!! Dette ser det ut som du virkelig kan!!

    Ønsker deg og dine eit riktig Godt Nytt År, vi "sjåast" i 2011 !

    Stor Petrineklem

    SvarSlett