Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 27. desember 2010

3.juledag

Her skal det forberedes til middaggjester i kveld. Vi har fyrt opp i ovnen i spisestua så innen kvelden vil det være behagelig varmt der. Det har heldigvis blitt mildere ute også. Mildere er vel å ta hardt i. Mindre kaldt stemmer vel bedre.

Da vi planla ombyggingen her så visste vi at gangen var kald. Derfor har vi laget garderobe i rommet innenfor gangen. Så når gjestene kommer kan de henge av seg tøyet i et varmt rom, og ikke minst ta på seg varme støvler og klær når det drar.

Pynten her er pepperkaker.


De som er vinduet er ikke spiselige, men på bordet under speilen står pepperkakegården.


Slik ser selve garderobeløsningen ut.

3 kommentarer :

 1. Uff ja det er kaldere enn vi er vant til for tiden. I morges var her (Sandnes) -12 grader, og jammen tærer det på bilen som står utendørs døgnet rundt. Flatt batteri for andre gang så langt i vinter. Nå blir det innkjøp av motorvarmer tenker jeg.
  Kos dere med gjestene i kveld, høres kjekt ut:) Og garderobe løsningen ser bra ut! Ikke særlig hyggelig å måtte kle på seg iskalde sko og klær.
  Ha en hyggelig dag/kveld!
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 2. Vi har gang på størrelse med et frimerke og misunner alle som har god plass til yttertøyet. Peppekakegården er jo fantastisk, superkoselig. ☺ Ha en fortsatt god jul.
  Kan du sende meg en mail med adressen din så Julia finner veien? Jeg vet jo at jeg har hatt adressen, men finner ikke tilbake til den.

  SvarSlett
 3. hehe, gamle hus og gangene... brr, vokste opp med en gang som bare holder noen få pluss om vinteren, og den måtte jeg forsere for å komme til soverommet. alt blir en vane, for meg var det helt naturlig at det var sånn.

  Men kjempesmart med varmt garderoberom!

  God jul Åshild!

  SvarSlett