Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 20. februar 2010

Før og nå

Da vi hadde revet kjøkkeninnredningen fra 1960, veggene til et lite kontor og bad/vaskerom fikk vi se kontorene av det som hadde vært en stue på ca 35 kvm. Det var ikke mange rester igjen etter RØDSTUA. Det lille som var igjen av den en gang sikkert så flotte panelen lå på låven.

Litt heftig rød etter vår smak, og det skulle heller ikke bli en ny stue. Dette rommet ble delt i tre: garderobe, bad og et soverom. Og fargen vi hadde valgt lenge før noen fortalte oss at dette rommet en gang hadde vært rødt? Garderoben er bonderød. Flere bilder fra garderoben finnes her. Soverommet har fargen perlegrå (3010-Y30R) og badet i sort/hvitt. Les mer om badet og om farger.

Så langt det har vært mulig har vi valgt rimelige løsninger. Som med denne garderoben. Snekkeren festet treplater vinkelrett på veggen og listet rundt. Vi har satt opp hyllene selv. Kurvene er fra JYSK.

Den ene veggen i soverommet er forresten den eneste med synlig tømmer i 1.etasje.

Taket var kledt med plater. Under var en panel som rett nok hadde hull og sprekker. Men med sparkel, akryl og maling så er den langt penere enn ny panel. Det måtte vi ha på tre vegger i soverommet og i garderoben.

Vi har brukt LADY olje glansgrad 40 på alle vegger, lister og i tak.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar