Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 18. november 2010

Planlegge juleverksted

I kveld må det planlegges. Har du funnet ut hva som skal bakes og lages til jul? Det er lurt å gå gjennom oppskriftene og notere ned alle råvarene og mengdene. Det kan se voldsomt ut når jeg handler inn mel i slutten av november, men når jeg rydder opp etter bakingen er det aller meste brukt opp. Begynn uansett nå med å notere ned hva som trengs og når du skal bruke det.

Jeg har ryddet i skuffene med lys og servietter og har satt både røde og lilla lys på lista mi. Ja, servietter også i stor utvalg. I spisestua brukes det rødt bare til 17.mai, så jeg ender vanligvis opp med servietter i sølv eller gull. Lysglassene (15 cm høye) til venstre her skal brukes som bordpynt hele jula. Jeg må finne lys som passer til de flotte ubleka lindukene våre og til granbar som skal ligge langsetter hele bordet.
Reklameavisene fra Kid, Nille, Black Design, Bohus og Skeidar gir masse inspirasjon til både pynting og borddekking.

Mange tenker på juleverksted som en aktivitet for barn. Men juleverksted kan være så mangt.  Det er veldig hyggelig å dele noen kveldstimer sammen med noen over en kopp te eller glass vin. Og det trenger ikke være klipping og liming i filt. På Jul i bestemorshage finnes det flere ideer til ting å lage til jul. Flere er til individuelt arbeide. For det er jo ikke sagt at juleverksted alltid må ha flere deltakere. Sett av en eller flere kvelder helt for deg selv til å lage noe nytt til jul.


Å lage julehjerter er en fin oppgave. Både alene og sammen med andre. Noen kan klippe hjertene og noen kan sy dem sammen. Den tidkrevende delen er å vrenge dem, fylle med vatt og feste opphengssnor. Dette er en jobb det er hyggelig å være flere om.
Beregne 50 cm (120cm bredde) stoff til 21 hjerter i tre størrelser.  Jeg pakker alltid tre hjerter sammen; ulik størrelse og ulikt stoff. Lørdag 27.november har jeg satt av til juleverksted og jeg skal handle inn stoff og filt i morgen.

Nå skal jeg rydde unna litt i kjøleskapet for å få plass til egg og smør. I morgen skal jeg også gjøre første innkjøp til kakebaking. Det er så greit å være sikker på at alt det som trengs finnes i skapet.

1 kommentar :

  1. Så flink du er! Jo jeg liker også å ha alt i hus og skap når jeg skal til med noe.Har allerede bakt masse lefser for salg, og til eget bruk.
    Julegavene vil jeg gjerne få kjøpt snarest mulig, og noe er allerede her!
    Juleversted har jeg ikke tenkt på siden jentene var små, men da var det materialer av ulike slag over hele stubordet! Var et koselig rot! Takk for hilsen! Kanskje du blir med videre på ABC skandinavia!? -Margit-

    SvarSlett